Ruşeţ recidivează. Se ia din nou de colegii de partid

Scandalul din PDL Gorj a atins punctul culminat. Ion Fugaru va demisiona din partid, alţi pedeliştii au remarcat faptul că organizaţia nu are nicio strategie în lupta cu USL şi au început să facă declaraţii îngrijorătoare, iar posturile centrale îl dau pe şeful democrat-liberalilor de la Gorj, Ion Ruşeţ, plecat în barca opoziţiei. Ruşeţ nu invită la discuţii şi admite că există instabilitate în filială. Vinovaţii? Manţog, Militaru, Cotojman...

În timp ce adversarii politici îşi aleg candidaţii pentru alegerile din 2012, în ograda PDL-ului e război, iar preşedintele pedeliştilor face acuzaţii grave. După ce şi-a numit trădători colegii care au votat cu Emil Boc la alegerile din 14 mai, acesta aduce noi acuze. Ţintele sunt prim-vicepreşedintele Severus Militaru, vicepreşedintele Liviu Cotojman şi secretarul general adjunct, Ion Fugaru, dar şi Ionel Manţog, fostul preşedinte al partidului. „Este o demonstraţie logică dacă vreţi să spun aşa, având în vedere ultimele declaraţii ale colegilor mei şi atitudinea acestora din ultimele două săptămâni. În contextul general luaţi declaraţiile colegilor mei şi veţi vedea că există o strânsă legătură. Vorbesc doar de declaraţiile unor colegi de-ai mei, pot să-l dau exemplu pe domnul Manţog, Militaru, pe domnul Cotojman şi pe domnul Fugaru şi mai sunt. Este vorba despre instabilitate în cadrul filialei”, susţine Ion Ruşeţ, preşedinte PD-L Gorj.

Acuzaţiile pe care şeful partidului le face la adresa membrilor marcanţi, îi lasă pe aceştia fără cuvinte. Ceea ce se întâmplă în PDL nu este normal şi denotă instabilitate, susţin aceştia.

LIPSĂ DE COLEGIALITATE

Unul dintre cei nominalizaţi de Ion Ruşeţ, Severus Militaru, nu comentează foarte mult afirmaţiile şefului său de partid, însă nu poate fi de acord cu cele afirmate. „Nu vreau să comentez prea mult. Cred că nu se face aşa ceva în cadrul unei echipe, să-ţi acuzi colegii de astfel de lucruri”, susţine acesta.

SCENARII

De asemenea, evident deranjat de afirmaţiile lui Ion Ruşeţ este şi Liviu Cotojman, vicepreşedintele partidului. „Eu am impresia că domnul preşedinte îşi înscenează astfel de scenarii, se victimizează dacă face astfel de declaraţii. Nici gând, eu sunt adeptul echipei, singura dilemă pe care am avut-o cu domnul preşedinte a fost cea legată de susţinerea mea faţă de domnul Boc, dar nu se pune problema”, declară Cotojman.

DISPUTĂ

Ionel Manţog spune că nu are nicio implicare în scandalul din PDL, dat fiind că nu s-a mai implicat în politică. „Văd că domnul Ruşeţ îşi caută adversari în interiorul partidului, în loc să-i caute în afara acestuia. Cred că mai degrabă prin propriile declaraţii vechi, domnul Ruşeţ a lăsat loc de asemenea interpretări. Îi cer domnului Ruşeţ să-şi definească public obiectivele pentru PDL şi sarcina lui ca şef de partid”.

STÂNGA

Numele senatorului Ion Ruşeţ se afla pe lista celor care negociau cu USL, potrivit Realitatea Tv. Cert este că Ruşeţ nu a negat, doar a început să dea după colegii de partid. Interesant este că Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a confirmat că Ruşeţ a avut de gând să se dea cu stânga.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: