Rezultate finale la concursurile pentru directorii de şcoli

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a publicat vineri lista cu rezultatele finale la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ. Cei mai mulţi directori au rămas pe funcţii chiar şi în urma contestaţiilor, reprezentanţii instituţiei declarând că rezultatele iniţiale nu au suferit mari modificări.

Două modificări importate au survenit în urma constestațiilor formulate de candidaţii la ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învăţământ. O primă modificare vizează Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” Târgu Jiu. Aici director general va fi Gabriela Comănescu, funcția fiind pierdută de către Leontin Hăinaru, care cel mai probabil va fi director adjunct. O altă schimbare apare la Liceul Tehnologic Bâlteni. Aici pentru funcția de adjunct a făcut contestație Lavinia Vuc, reușind să o detroneze pe Smărăndița Copaci. Chiar dacă a contestat concursul, Niculina Chițulescu de la Colegiul Tehnic Motru nu a reușit să schimbe rezultatul. Funcția de director va fi ocupată din 16 decembrie de către Adela Rușeț. Nici Constanța Teodorescu de la Grădinița cu Program Prelungit ”Vis de Copil” nu  avut sorți de izbândă la contestații, funcția de director fiind preluată de Sina Ionescu.

Situație interesantă și la Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu”din Târgu Jiu. Aici niciunul din candidați nu a obținut funcția de director general, iar la director adjunct funcția va fi preluată de Adriana Rădoi, în urma contestaţiilor. Contestația nu i-a făcut dreptate nici fostului director al şcolii gimnaziale din Albeni, Vasile Popescu. Acesta a fost notat de primarul localităţii cu mai puţin de un punct la oferta managerială, în favoarea unei învăţătoare din comună, Oana Botanciu. În urma contestaţiei formulate de Popescu, tot Botanciu a rămas director obținând un punctaj mai mare. Noii directori îşi vor prelua mandatele în data de 16 decembrie, anunță reprezentanții ISJ Gorj. Ei vor avea garanţia că patru ani de acum înainte nu îi va mai schimba nimeni din funcţii.  

Vizualizări: 2,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: