Rezultate foarte proaste la simularea examenului de bacalaureat

Patru elevi din cinci vor pica examenul maturităţii, dacă este să ne luăm după rezultatele dezastruoase obţinute la simularea examenului de bacalaureat. Dacă la proba de limba română,  52,02 % din lucrări au primit peste nota minimă de promovare, la  matematică doar 23,71% au primit peste cinci.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a făcut publice rezultatele simulării examenului de anul acesta. Conform rezultatelor finale, elevii claselor a XII-a înregistrează mari probleme la matematică, unde din 3332 de elevi care au susţinut această probă, doar 795 au şi promovat-o, procentul de promovabilitate fiind de 23,71%. Cel mai mare procent de promovabilitate la proba de matematică s-a înregistrat la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu, respectiv 83,33% din elevi. La polul opus se află Liceul Tehnologic din Bâlteni, unde nici măcar un elev din cei 83 înscrişi nu a reuşit să ia nota notă de promovare, jumătate dintre ei fiind notaţi cu note cuprinse între 2 şi 3.

„Spiru Haret” are cei mai buni elevi

La proba de limba şi literatura română, promovabilitatea lucrărilor a fost de 52,02%. Din cei 3987 de elevi care au susţinut această probă, 2075 au şi promovat. Şi de data aceasta Colegiul Naţional „Spiru Haret” a fost fruntaş, cu o promovabilitate de 99,09% la proba de limba şi literatura română. Cel mai mic procent de promovabilitate la această probă s-a înregistrat la Colegiul Auto”Traian Vuia” , unde doar 4,92% din cele 122 de lucrări au obţinut notă de trecere.

La proba de istorie, din cele 666 de lucrări, 553 au primit note între 5 şi 10, promovabilitatea fiind în procent de 83,03%. Cei mai mulţi elevi care au promovat această probă sunt de la Liceul Tehnologic Turceni unde promovabilitatea a fost de 100%, la polul opus aflându-se Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru, cu o promovabilitate de 59,15%.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că rezultatele obţinute de elevii claselor a XII-a la simularea examenului de bacalaureat reflectă rezultatele lor pe primul semestru al acestui an şcolar. „Vor fi organizate şedinţe în şcoli în care se vor analiza rezultatele, vom elabora un plan de măsuri pentru remedierea situaţiilor negative înregistrate la simulare. Rezultatele de la simulare sunt în concordanţă cu rezultatele înregistrate în cataloage ca medii în semestru I în anul şcolar 2012-2013, care anticipau aceste rezultate. Noi am dorit un grad mai ridicat de dificultate al subiectelor astfel încât să-i motiveze să se pregătească temeinic”, a declarat Georgeta Popescu, purtător de cuvânt al ISJ Gorj. 

Taşcău: Rezultatele sunt dezamăgitoare pe moment

La Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, promovabilitatea la limba şi literatura română a fost de 88,16%. În schimb, la matematică, doar 38,82% au promovat, iar la istorie în procent de 100%.  „Se vede că ei sunt în perioada de pregătire şi nu au ajuns la un nivel corespunzător. Sunt dezamăgitoare pe moment, dar mai sunt două luni şi jumătate de muncă şi subiectele au fost un pic mai dificile decât ne-am aşteptat. La română notele sunt bune şi foarte bune, la matematică sunt mai slabe. Multora nu le trebuie matematica la admitere, pentru că se duc la medicină şi au lăsat-o mai moale cu matematica”, a declarat Dorin Taşcău, directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

NOUĂ DE ZECE

Din cele aproape 8000 de lucrări din cadrul simulării examenului de bacalaureat doar 9 au primit nota 10.  Cinci au fost acordate la Colegiul Naţional „Spiru Haret” la proba de matematică şi una la proba de limba şi literatura română la Liceul cu Program Sportiv. La proba de istorie, nota maximă a fost acordată la o lucrare de la Liceul Tehnologic din Turceni, două la  Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: