Ridzidizarea României

Nevasta primarului din Petroşani, Monica Iacob Ridzi, putea să stea patru ani ministresă şi tot nu reuşea performanţa de a ajunge celebră aşa cum a reuşit în doar câteva secunde câte au fost necesare pentru a se arunca pe piaţă modul cum a cheltuit o sumă de bani uriaşă. Suma este uriaşă pentru o perioadă nenorocită de criză care se adânceşte pe zi ce trece şi în care mulţi confraţi de-ai ei din Valea Jiului rămân fără slujbe şi riscă să-şi distrugă famiile şi viitorul copiilor. Neruşinarea cu care a aruncat cu banii în dreapta şi în stânga, folosind principiul Ecaterinei a II-a, conform căruia dacă mujicii n-au pâine să mănânce cozonac, n-a fost egalată decât de propriile declaraţii care au sunat sfidător: ”Nu mă interesează banii, ci rezultatul pe care l-am obţinut”. A continuat să ne spună că a reuşit să scoată 100.000 de oameni în stradă, fapt care credea domnia sa că justifică orice sumă cheltuită. Madam, te asigur că în curând vor ieşi mult mai mulţi oameni în stradă şi asta fără să fie nevoie ca ministerul pe care încă îl mai conduci să cheltuască măcar un euro! Faţă de scandalul Ridzi, partidul din care provine, PDL, s-a distanţat procedând corect şi dând-o pe mâna comisiei care este abilitată să ancheteze acuzele care i se aduc. Cu Alina Gorghiu la cârma acestei comisii sunt toate şansele ca de această dată să avem ceva rezultate concrete. 
De cealaltă parte, cazul Năstase a rămas ca la început, adică intangibil şi inamovibil. Nu s-a reuşit nici de această dată ca Năstase să ajungă în justiţia de care îi este atât de frică. Zidul care s-a făcut în jurul lui nu are la bază decât frica de a crea precedentul care să rostogolească pentru mulţi din cei care şi-au luat Parlamentul drept umbrelă spaima anchetelor pentru fapte presupuse a fi ilegale. Curtea Constituţională, sesizată de PDL cu privire la articolul invocat de PSD în sprijinul refuzului de a vota liber la urmărirea penală a lui Năstase, s-ar putea să facă lumină, iar veşnicul caz Năstase să ajungă unde trebuie, în instanţă. 
Până una alta, “tâmpitul”de Berceanu îşi face treaba pe şest, adică epurează ministerul pe care-l conduce de cozile de topor ale PSD plantate în posturi cheie. Ne aşteaptăm ca în replică miniştrii PSD să facă în curând acelaşi lucru cu oamenii PDL din ministerele lor, astfel încât Guvernul va ajunge arena de luptă a celor două partide care nu vor să înţeleagă că nu mai pot guverna împreună . Că nu înţeleg ele acest lucru este o treabă care le priveşte dar noi, cei nevoiţi să scoatem din ce în ce mai mulţi bani din buzunar ca să subvenţionăm tot felul de scandaluri puternic mediatizate şi un Guvern măcinat de turnătorii şi ranchiune, ne-am săturat şi nu mai vrem nici pâine, nici circ. Vrem să trăim doar liniştiţi, într-o ţară normală . Cerem prea mult?!


Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: