Risc mediu la Pandurii - Oţelul

Aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele C.S. Pandurii Lignitul Tg - Jiu şi F.C. Oţelul Galaţi, din cadrul turului Campionatului Naţional de Fotbal, Liga I, etapa a XIII-a care se va desfăşura duminică, 06 noiembrie a.c., pe stadionul Municipal din Tg-Jiu, începând cu ora 19,30. Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad mediu de risc.
Spectatorii trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele de deplasare către locul de desfăşurare al meciului, în apropierea şi în incinta stadionului iar la solicitarea forţelor de ordine, au obligaţia să prezinte documentele de acces şi actele de identitate.
Spectatorilor le este interzis să pătrundă în stare de ebrietate, să introducă în stadion băuturi alcoolice, bannere, afişe, steaguri care conţin texte cu un conţinut obscen, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, întrucât nu vor fi tolerate nici un fel de acţiuni de natură să tulbure buna desfăşurare a acestui eveniment.

Jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică în zona apropiată şi imediată a stadionului, până la perimetrul zonei delimitate de porţile de acces în arena sportivă, prin organizarea barajelor de filtrare, patrule de ordine publică cu câini serviciu, în scopul prevenirii săvârşirii de fapte antisociale pe timpul desfăşurării manifestaţiei sportive, afluirii şi defluirii spectatorilor;

Se va efectua control corporal riguros al spectatorilor şi se va interveni pentru restabilirea ordinii publice în interiorul stadionului numai dacă se constată că în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa şi integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi.
Jandarmii vor acţiona şi în cadrul patrulelor auto, pe timpul afluirii şi defluirii suporterilor echipei oaspete spre stadion, dar şi în punctele vulnerabile situate pe traseele de deplasare ale acestora.
De asemenea, se va urmări respectarea Dispoziţiei Primăriei mun. Tg-Jiu, de interzicere a comercializării băuturilor alcoolice în zona adiacentă bazei sportive. Pentru prevenirea situaţiilor care ar putea produce greutăţi în desfăşurarea meciului de fotbal, jandarmii gorjeni adresează publicului spectator recomandarea să se respecte normele de conduită, de fair-play şi să se dea dovadă de spirit civic.În urma desfăşurării şedinţei de cooperare a forţelor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică din data de 06.11.2011, s-au stabilit detaliile privind organizarea şi desfăşurarea acestei partide de fotbal, rezultând următoarele:
  • porţile de acces se vor deschide începând cu ora 18.00, accesul spectatorilor realizându-se doar pe bază de documente de acces respectiv bilete şi invitaţii.

  • biletele se vor distribui în perioada 04-06.11.2011, între orele 11.00-18.00, la casa de bilete dispusă la poarta principală de acces nr.1 în baza sportivă;

  • galeria echipei F.C. Pandurii Lignitul Târgu-Jiu formată din aproximativ 70 de suporteri va avea acces în stadion pe bază de abonamente, şi va fi dispusă la Peluza 1, Sectorul A;

  • 3 suporteri ai echipei Pandurii Lignitul Tg.-Jiu, care nu sunt membri ai galeriei, au aplicată măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive;

  • 15 suporteri ai echipei F.C. Oţelul Galaţi au aplicată măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive;

  • partida de fotbal este televizatădepostul DIGI SPORT

  • controlul corporal al publicului la intrarea în stadion, accesul publicului prin turnicheţi, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se va realiza cu efective de poliţişti locali din Poliţia Locală Tg-Jiu şi agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.


Pentru asigurarea măsurilor de ordine la partida de fotbal dintre echipele C.S.Pandurii Lignitul Tg-Jiu şi F.C. Oţelul Galaţi, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu”Gorj în cooperare cu efective din cadrul I.P.J.Gorj, Poliţiei Locale Tg-Jiu şi ai societăţii specializate de pază vor asigura ordinea publică în zona apropiată şi imediată a stadionului, pe traseele de afluire/defluire ale spectatorilor şi protecţia delegaţiilor echipelor şi oficialilor, organizând baraje de ordine, cordoane de ordine, patrule pedestre de ordine publică, patrule auto şi patrule de ordine cu câini serviciu, şi alte elemente de dispozitiv cu misiunea de a preveni săvârşirea de fapte antisociale, anterior, pe timpul desfăşurării şi după terminarea manifestaţiei sportive, pe timpul afluirii şi defluirii publicului.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: