Riscă cinci ani de închisoare pentru că a votat deşi avea interdicţie

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au întocmit dosar penal pe  numele unui bărbat din municipiu, suspectat că a votat fără a avea drept de vot.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a constatat că în după-amiaza zilei de ieri, suspectul F.C., de 39 de ani, s-a prezentat la o secţie de votare din municipiul Târgu-Jiu. Întrucât acesta nu s-a regăsit pe lista electorală permanentă, bărbatul şi-a exercitat dreptul de vot fiind înscris pe o listă suplimentară. Ulterior, consultând lista cu persoanele care nu au drept de vot, preşedintele secţiei de votare a constatat că persoana în cauză era înscrisă în această listă.

Poliţiştii îl cercetează pe suspectul F.C., sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 56, alin. 1 din Legea nr. 35/2008, cu modificările şi completările ulterioare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să formuleze propuneri legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

 Fapta unei persoane de a vota fără a avea drept de vot ori de a vota de două sau mai multe ori în ziua alegerilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Tentativa se pedepseşte. (A.A.)

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: