Robert Zgabură, pasionat de chitară şi chirurgie plastică

Robert Constantin Zgarbură, din Târgu Jiu, elev la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, este un tânăr foarte talentat care îmbină cursurile de canto şi chitară cu pasiunea pentru biologie şi chimie. Deşi este de mai bine de doi ani elev al Şcolii Populare de Arte, Robert visează să devină chirurg plastician.

Reporter: De când eşti elev al Şcolii Populare de Arte şi ce fel de cursuri faci?

Robert Zgarbură: Sunt elev al Şcolii Populare de Arte de doi ani şi jumătate, sunt în primul an la pian şi în anul doi la canto.

Reporter: De ce chitară şi nu un alt instrument şi de unde această pasiune pentru muzică?

Robert Zgarbură: Chitară pentru că profesorul meu de canto mi-a zis că mi-ar sta bine cântând la chitară, am încercat, mi-a plăcut şi am rămas pe chitară. Pasiunea pentru muzică o am de mic copil şi a venit aşa de la sine, nu cântă nimeni din familia mea.

Reporter: Ce înseamnă muzica pentru tine?

Robert Zgarbură: Muzica pentru mine este un hobby dar totodată este un mod de viaţă, un mod prin care îmi exprim gândurile şi sentimentele.

Reporter: Bănuiesc că atunci când nu eşti la liceu eşti la repetiţii la Şcoala Populară de Artă şi atunci când mai ai timp liber şi cum ţi-l petreci?

Robert Zgarbură: Timp liber nu am decât duminica şi în cea mai mare parte mă odihnesc după o săptămână atât de agitată. Sunt conştient că toate astea îmi ocupă prea mult timp dar îmi place ceea ce fac şi nu pot să renunţ.

Reporter: Ai avut reprezentări până în prezent sau apariţii, ţi-ai făcut publicitate în vreun fel?

Robert Zgarbură: Nu, până în prezent nu am avut nicio reprezentaţie decât am cântat la Balurile Bobocilor organizate de colegiul la care învăţ şi la spectacolele organizate de Şcoala Populară de Artă. Sincer, nici nu aş prea vrea să intru în lumea asta a spectacolelor insuficient de pregătit, vreau mai întâi să fiu pregătit şi să mă mulţumesc pe mine în primul rând şi abia apoi publicul.

Reporter: Ce planuri de viitor ai? Ce te vezi făcând peste câţiva ani?

Robert Zgarbură: Vreau să dau la Medicină, la Bucureşti, pentru că visul meu este să devin chirurg plastician dar cu siguranţă mă văd făcând şi muzică. Acum depinde şi de viitor şi de ce o să se întâmple când o să ajung la Bucureşti.

Reporter: De ce mai toate piesele pe care le interpretezi sunt în limba engleză?

Robert Zgarbură: Pentru că îmi este foarte greu să fac rost de negative sau partituri pentru chitară în limba română în schimb, cele în engleză se găsesc foarte uşor pe Internet.

Reporter: Care este artistul tău preferat, ale cărui piese le asculţi întodeauna cu drag?

Robert Zgarbură: Idolul meu, ca să zic aşa, este Jessy McCartney, întodeauna îl ascult cu plăcere pentru că îmi plac vocea şi abilitatea de a transmite publicului emoţia.

Reporter: Dacă ar fi să-ţi compui singur piesele ce mesaj ar transmite ele?

Robert Zgarbură: Mesajul pieselor depinde de cele mai multe ori de vârstă aşa că la vârsta asta probabil aş transmite lucruri specifice adolescenţei, vieţii pe care o trăiesc acum.

Reporter: Ce alte pasiuni în afară de muzică mai ai?

Robert Zgarbură: Sunt pasionat de istorie, în special de mitologie, dar îmi mai plac şi biologia şi chimia. Colecţionez reviste de geografie şi istorie.

Reporter: Crezi că artiştii noştri sunt la fel de bine apreciaţi ca şi cei străini?

Robert Zgarbură: Cu siguranţă nu, şi nu pentru că ar fi profesorii de vină, pentru că avem profesori competenţi, un exemplu este chiar profesorul meu de chitară, Aurel Popescu, ci vinovat este publicul pentru că apreciază exact ceea ce nu trebuie apreciat, tocmai de aceea sunt mulţi tineri talentaţi care nu se descoperă ca artişti.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: