Salată gustoasă cu caşcaval şi prune uscate

Salata cu caşcaval, suncă presată şi prune uscate este una excepțional de gustoasă Poate fi preparată pentru mesele festive dar şi pentru gustările de zi cu zi.

Această rețetă de salată din ingrediente simple este foarte bună pentru o masă festivă sau pentru gustările zilnice. Secretul gustului deosebit sunt atât prunele uscate cât şi ceapa pregătită diferit faţă de alte salate.

Ingrediente:

– 2-3 castraveți;

– 300-350 gr de șuncă;

– 2 cepe medii;

– 3-4 ouă fierte;

– 200 gr de prune uscate;

– 300 gr de cașcaval.

Pentru ceapă:

– 1 linguriță de zahăr;

– 1 linguriță de sare;

– 2-3 lingură de oțet 6-9%.

Mod de preparare: Tăiați ceapa sferturi subțiri de rondele şi adăugați sare, zahăr şi oțet după care turnați apă clocotită, cât să fie acoperită complet. Amestecați și o lăsați la marinat pentru cel puțin 15 minute.

Tăiați castraveții pai scurt, așezați primul strat în formă și îl acoperiți cu maioneză. Alegeți castraveți de o culoare verde întunecată și cu codițe tari. Nu presărați castraveții cu sare, pentru că vor lăsa zeamă.

Șunca o tăiați, la fel, pai subțire și acoperiți stratul cu maioneză.Șunca trebuie să fie gustoasă, pentru că de ea depinde gustul salatei.

Urmează ceapa stoarsă de lichid, un strat mai subțire de maioneză, ouă date prin răzătoarea mare presărate cu sare și piper negru și un strat de maioneză.

Tăiați prunele bucăți medii, adăugați următorul strat și îl acoperiți cu maioneză. Dacă prunele sunt moi, doar le spălați și le uscați cu prosoape de hârtie. În cazul în care aveți prune uscate, e nevoie să le înmuiați mai întâi în apă clocotită timp de aproximativ 20 de minute.

La final, dați cașcavalul prin răzătoarea mică direct în formă și îl repartizați uniform.

Puteți servi salata imediat sau o acoperiți cu folie de plastic și o dați la frigider pentru aproximativ o oră.

Vizualizări: 1,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: