Romanescu a trecut la PSD și își pierde mandatul

PSD a încercat să facă un scandal național care să ducă la ruperea coaliției de guvernare, din minciuna lansată de la Gorj acum câteva zile.

Organizația PNL Târgu-Jiu a trecut, în bloc, la PSD” este titlul comunicatului de presă al PSD Gorj, din 17 august. Ce înțelegem de aici? Că actuala organizație a PNL Târgu Jiu, constituită acum două luni, a trecut cu arme și bagaje la PSD. 

După ce citim câteva rânduri, ne prindem că este o minciună și că referirea este la membrii organizației PNL Târgu Jiu care a fost dizolvată, printr-o decizie discutabilă din punct de vedere statutar, de organizația județeană condusă de Ion Iordache.

Dar, minciuna PSD continuă astfel. “Echipa Organizației Municipale a Partidului Social Democrat devine mai puternică, odată cu înscrierea celor aproape 300 de membri noi, împreună cu întreaga conducere a fostei organizații municipale a PNL”.

“Întreaga conducere”, asta a scrie PSD Gorj într-un comunicat oficial de presă. Waw, deci întreaga conducere, în frunte cu primarul Marcel Romanescu, care era președintele organizației.

După câteva minute, PSD a nuanțat, întreaga conducere, dar fără primarul Marcel Romanescu, care și-ar pierde mandatul de ales local dacă ar schimba acum partidul. Întreaga conducere, dar fără prim-vicepreședintele Bogdan Bejnaru, care este viceprimar și și-ar pierde mandatul. Întreaga conducere, dar fără consilierii locali, care, ați ghicit, și-ar pierde mandatul. Și, am mai completa noi, întreaga conducere, fără cei rămași în PNL și care fac parte din actuala conducere.

Titlul acestui articol “Romanescu a trecut la PSD și își pierde mandatul” este așadar fake, dar un fake plecat din minciuna celor de la PSD.

Și nu, nu a fost o scăpare. În doar câteva minute, știrea falsă a fost rostogolită în media centrală cu o viteză amețitoare, semn că va fi atașată la următoarele facturi. Nu întâmplător, Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt PNL, a catalogat informația ca fiind de interes local: "Este o dispută la nivel local. În mod evident, e o chestiune care probabil acolo îşi va găsi soluţionare, ea afectează mai puţin funcţionarea coaliţiei la nivel central". A încercat să pară că nu-i dă importanță.

Cristian Pîrvulescu, analist politic, a încercat să argumenteze ipoteza cum că se alege praful de coaliție: "Ceea ce s-a întâmplat la Târgu Jiu se poate întâmpla peste tot, puţin contează dacă sunt 7, sunt 300 sau sunt 3.000 de membri. Important este că această mişcare a fost făcută (...) şi că ea a urmărit distrugerea bazelor electorale şi organizaţionale ale unui partid care este aliat. (...) Asta pune Guvernul, coaliţia, în primejdie şi, mai devreme sau mai târziu, (...) acesta ar putea fi unul din argumentele pentru ca această coaliţie să nu mai funcţioneze".

Ce s-a întâmplat în realitate? Aproape 300 de gorjeni au semnat adeziuni la PSD și, dacă este să îi credem pe cuvânt pe liderii formațiunii, au menționat pe adeziuni că au fost membri PNL. Asta poate fi adevărat, deși, date fiind minciunile crase din comunicat, o privim cu rezervă. Informația este una importantă, de luat în calcul și în media centrală. Dar, exagerările și minciunile din comunicat, dacă nu cumva au fost simple gafe, au avut un scop, pe care nu îl știm, chiar dacă bănuim. Nu prea le-a ieșit, dar nu e timpul pierdut. Dacă vor să rupă coaliția o să croșeteze alt scandal, dacă vor să scape de Ciucă, la fel.

Vizualizări: 6,379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: