În mâinile cui lăsăm viitorul? Nu aruncați cu pietre!

Polițiștii din Gorj fac cercetări în cazul lebedei care a fost rănită cu pietre de câțiva tineri. Potrivit unui martor care i-a văzut de la distanță, aceștia s-au amuzat în timp ce luau lebăda la țintă. Gestul lor revoltător a fost condamnat, în special, în mediul online unde postarea cu pasărea rănită și dezorientată a fost distribuită de sute de ori. 

Tinerii nu au fost prinși până acum și nici amendați. Riscă dosar penal pentru că au rănit fără drept pasărea. 

Polițiștii fac cercetări să stabilească filmul evenimentelor. "Poliția Municipiului Târgu Jiu a fost sesizată cu privire la faptul că pe malul râului Jiu se află o lebădă rănită.

Polițiștii deplasați la fața locului împreună cu reprezentanți ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportiv Gorj și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au ridicat lebăda și au transportat-o la un cabinet veterinar pentru îngrijiri de specialitate. Polițiștii continuă verificările în vederea stabilirii întregii situații de fapt", a spus Ionela Popescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Acest incident nu face decât să tragă un nou semnal de alarmă cu privire la direcția spre care se îndreaptă unii tineri din noile generații. Câțiva adolescenți care se distrează în timp ce lovesc și aruncă cu pietre în lebădă e o nouă imagine ce nu face deloc cinste omului, în general, pentru că astfel de fapte n-ar trebui să se întâmple în România lui 2023, într-un oraș ce se pretinde european, cu oameni ce ar trebui să fie civilizați, nu sălbaticiți. 

E un nou episod din seria celor care au mai stârnit revoltă. Ne amintim de porumbei jumuliți de copii sub ochii părinților nepăsători în centrul orașului, de adolescenți care lovesc alți copii de-o seamă cu ei doar să se amuze și să-i umilească sau de trotinete electrice aruncate în Jiu de același tip de tineri care au uitat sau n-au avut parte de cei șapte ani de acasă. Sunt cazuri izolate, e drept, dar n-ar trebui să existe astfel de scene azi, când toți ne punem speranța în noile generații și le dăm frâiele unei întregi lumi. 

Vizualizări: 4,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: