Romanescu: Cred că am putea avea mai multe padocuri în județ

Padocul din Târgu Jiu a ajuns la capacitate maximă, iar asta creează nemulțumiri mai ales în rândul asociațiilor pentru protecția animalelor. Președintele Asociației ”Pro Animals” a declarat în spațiul public faptul că sunt prea mulți câini și ar trebui să fie făcute campanii de informare, de adopție, sterilizare sau de sancționare a celor care abandonează patrupedele.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că va avea o întâlnire săptămâna viitoare cu asociațiile de protecție a animalelor, tocmai pentru a găsi o soluție în ceea ce privește problema câinilor fără stăpâni.

”Eu cred că nimănui care ajunge în Târgu Jiu sau trăiește în municipiu nu-i convine că vede sute de câini. De aceea, săptămâna viitoare voi avea o întâlnire cu toate asociațiile care se ocupă cu protecția animalelor, tocmai pentru a avea o soluție. Mi-aș dori ca în parteneriat cu asociațiile pentru protecția animalelor să găsim o soluție ca, în 2022, Târgu Jiul să rămână un oraș fără câini pe străzi”, a spus Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

Edilul spune că a discutat despre problema câinilor chiar și cu președintele Consiliului Județean Gorj. Primarul spune că ar trebui făcute padocuri și în alte zone din județ.

”Am avut o discuție și cu reprezentanții Consiliului Județean Gorj, cu domnul președinte Cosmin Popescu și domnul vicepreședinte Dorin Tașcău. Am discutat pentru a găsi o soluție în județ. Nu s-a concretizat acest lucru, a rămas să mai discutăm. Foarte mulți câini ajung din alte zone ale județului. Singura soluție pe care putem să o adoptăm împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Gorj, ar fi vorba despre crearea unor padocuri în mai multe zone ale județului Gorj. Sunt alte județe care au folosit această variantă”, a mai spus Romanescu.  

Vizualizări: 797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: