Pandurii încep sezonul 2019-2020 tot pe "sintetic"

Pandurii Târgu Jiu a făcut degeaba planuri să joace în noul sezon pe noul stadion pentru că deocamdată acest lucru nu este posibil. Stadionul nu va fi recepţionat la timp, iar echipa de Liga 2 va fi nevoită să joace în continuare pe terenul sintetic de la Târgu Jiu.

Lucrările de la stadionul din Târgu Jiu par finalizate, cel puţin din ce se vede din exterior, unde s-a finalizat deja canalizarea, s-au montat pavelele şi bordurile pe aleile exterioare şi s-au montat chiar şi corpurile de iluminat stradal care chiar s-au şi aprins de câteva zile. Singurul impediment pentru publicul care ar dori să vadă mai de aproape stadionul rămâne gardul de metal care mai e ridicat doar în partea din faţă a stadionului, pentru că lateral şi în partea din spate a fost dat jos de mai mult timp. Faptul că zona e iluminată îi derutează chiar  pe cei care se plimbă seara pe bulevard şi care mai intră din când în când în incinta zonei exterioare parţial împrejmuite.

În week-end s-a lucrat la efectuarea ultimelor racorduri subterane, din acest motiv circulaţia pe bulevard, în faţa stadionului, fiind interzisă două zile. Cu toate acestea lucrările de recepţie a stadionului sunt în impas pentru că sunt aşteptaţi în continuare să vină la Târgu Jiu reprezentanţii CNI pentru a recepţiona stadionul de la executanţi, după cum a explicat miercuri primarul Marcel Romanescu. „Noi sperăm ca în perioada următoare să se facă recepţia stadionului, aşa cum tot promit de două luni de zile. Din păcate, chiar dacă ne dorim să avem acest stadion funcţional la 1 august, acest lucru nu depinde de noi ca autoritate. Este un contract încheiat între CNI şi două societăţi care au câştigat această licitaţie şi depindem foarte mult de ceea ce se va întâmpla între cele două părţi. Sperăm totuşi ca în perioada următoare să vină cei de la CNI pentru procesul de recepţie”, a explicat edilul situaţia  stadionului care nu va mai putea fi inaugurat până la debutul noului sezon de Liga 2, ceea ce implicit va face ca Pandurii să înceapă meciurile oficiale tot pe terenul sintetic.

Chiar dacă recepţia se va finaliza în următoarele săptămâni, cei de la Pandurii nu vor mai avea timp pentru a omologa stadionul, iar jucătorii vor avea şi ei nevoie de o serie de antrenamente sau jocuri amicale pe noul teren, pentru a se acomoda cu acesta. Deocamdată însă meciurile amicale sunt programate pe terenul sintetic, semn că cei de la Pandurii s-au resemnat cu situaţia şi ştiu că vor începe tot acolo noul sezon.

Vizualizări: 851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: