Romanescu: Dacă nu cădea guvernul, nu aveam protocolul stadionului

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, crede că, dacă nu cădea guvernul Dăncilă, stadionul nu ar mai fi fost preluat, sugerând că PSD s-a opus inaugurării acestei mari investiţii, finalizate de câţiva ani. Semnarea protocolului de predare - primire s-a întârziat nejustificat, la fel cum s-a întârziat cu aproximativ trei ani şi finalizarea lucrărilor de la stadion.

Primarul Marcel Romanescu crede că inaugurarea stadionului din Târgu Jiu nu ar mai fi avut loc dacă nu pica guvernul Dăncilă după moţiunea de cenzură: „Cred că, dacă nu trecea această moţiune de cenzură sau dacă nu pica guvernul, acum nu aveam protocolul stadionului semnat. Nu este admisibil ca, pentru două semnături, un document să rămână într-un minister timp de două săptămâni. Pregătisem şi o şampanie pe care să o transmit doamnei Dăncilă, pentru că dânsa l-a inaugurat acum  un an şi jumătate. Dar, lucrurile s-au desfăşurat în acest fel şi  l-am simţit pe ministru într-o situaţie extrem de jenantă, pentru că îl plimbă acum prin ţară pentru astfel de lucruri. Şi el a spus că nu este candidat, şi are dreptate, pentru ce îl mai plimbă? Doar că trebuie să execute nişte ordine, te duci acolo şi acolo. Ca să îşi ridice unii statui pentru ce, că au întârziat cu trei ani un stadion?”.

Primarul a fost anunţat de prefectul judeţului, marţi, după ora prânzului, că vor veni cei de la minister să aducă protocolul stadionului, nefiind anunţat de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării pe care i-a sunat să transmită documentul.

Protocolul de predare-primire a fost adus la Târgu Jiu de către ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, dar primarul a precizat că nu era necesară deplasarea acestuia şi nici predarea protocolului la stadion, în alte cazuri similare documentele respective fiind ridicate direct de la minister. „Niciodată nu s-a procedat în acest fel cu un astfel de protocol, cel puţin pe perioada mandatului meu nu s-a  mai procedat în acest fel. Ce ar fi însemnat ca Udrea, care a finanţat foarte multe proiecte de la minister domnului Cârciumaru sau domnului Călinoiu, să fi  venit cu fiecare protocol la Târgu Jiu? E adevărat că poate le-ar fi fost drag să o vadă  pe Udrea în fiecare săptămână la Târgu Jiu. Dar aceste  protocoale se semnează la Bucureşti, eu semnez 10-15 anual la minister, pentru că e doar o formalitate, nu trebuie să vină ministrul aici. Dacă nu le pica guvernul nici nu îl mai primeam, de aceea ne-am şi grăbit să îl cerem”.

Stadionul din Târgu Jiu va fi inaugurat pe data de 25 octombrie, când sunt  programate două meciuri, unul amical şi altul  oficial, dar şi o festivitate de inaugurare cu multe surprize. 

Vizualizări: 1,774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: