Rectificarea a lăsat fără salarii angajaţii primăriei din Bengeşti Ciocadia

Angajaţii primăriei din Bengeşti Ciocadia vor munci fără bani în ultimele trei luni din acest an. S-a ajuns în această situaţie după ce la rectificarea bugetară localitatea nu a primit niciun leu. În aceeaşi situaţie sunt şi însoţitorii persoanelor cu handicap. Primarul din comună susţine că primăria va funcţiona doar pentru a primi sesizările cetăţenilor.

Victor Geogia, primarul din comună, este foc şi pară pe autorităţile judeţene după ce la rectificare nu a primit niciun ban, deşi ar fi avut nevoie de 300.000 lei.

Nu s-a gândit niciun moment că va ajunge în imposibilitatea de a da salariile la angajaţi şi de a plăti însoţitorii persoanelor cu handicap. "Nu am bani de salariile angajaţilor şi nici nu îi pot obliga să vină să muncească degeaba. Au şi ei familii acasă, vin şi la ei sărbătorile şi cum să muncească, ştiind că nu primesc bani? În mod sigur se va lucra pe avarie şi ţinem primăria deschisă doar să primim sesizări de la cetăţeni. Nu am bani nici pentru iluminatul public", a spus primarul Geogia.

Primarul din Bengeşti Ciocadia a încercat să ia legătura cu cei de la Consiliul Judeţean Gorj, pentru a le cere socoteală cu privire la criteriile după care s-au împărţit banii, chiar dacă rectificarea a fost făcută la nivel național. "Nu am primit bani pentru că aşa ştiu cei de la Consiliul Judeţean să împartă banii. Şi noi facem parte din judeţul Gorj. Am încercat să dau telefoane la consiliu să îmi explice şi mie cineva ce s-a întâmplat, dar nu a răspuns unul la telefon. Cei mai mulţi bani s-au dus la primarii PNL şi nu înţeleg de ce. Au fost primării care au primit mai mulţi bani decât au cerut. Sincer, nu ar trebui să mă mai mire nimic", a răbufnit primarul.

Mai mult decât atât, Geogia susţine că de patru ani, de când s-a schimbat conducerea la Consiliul Judeţean, primăria Bengeşti Ciocadia a avut numai de suferit. În aceste condiţii se gândeşte dacă mai candidează pentru un nou mandat. "Noi de patru ani nu am primit niciun ban de la Consiliul Judeţean. Nu ne-a ajutat nimeni cu nimic. Tot ce am făcut prin comună, am făcut cu drumuri la Bucureşti, la ministere. Am proiecte în derulare, trebuie să asigur cofinaţare şi nu ştiu cu ce bani pot face asta. Sincer, mă gândesc bine dacă mai candidez sau nu, pentru că în aceste condiţii nu văd rostul", a mai spus Victor Geogia.

Vizualizări: 1,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: