Romanescu: Data viitoare să fie atenţi

Primarul liberal din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, l-a criticat pe liderul USR Gorj pentru faptul că a făcut „un subiect” din invalidarea semnăturilor strânse în judeţ pentru campania „Fără penali în funcţii publice”. La Târgu Jiu au fost invalidate aproape jumătate din semnături, pe motive legate de adresă incompletă sau alte asemenea, procentajul de invalidare fiind printre cele mai mari din ţară.

Preşedintele filialei Gorj a Uniunii Salvaţi România, Radu Miruţă, a spus că ia în calcul acţionarea în instanţă a Primăriei Târgu Jiu, după ce va primi explicaţii legate de invalidarea fiecărei semnături în parte. „Surpriza a fost la Primăria Târgu Jiu, unde au fost invalidate 48% din semnături, aproape cele mai multe din ţară. Mi s-a spus că au fost invalidate suficient de multe semnături pentru că lipsea unul din prenume sau nu era trecută scara de bloc. Am vorbit cu juriştii de la partid şi nu era motiv de nulitate. Am cerut justificarea fiecărei semnături anulate şi luăm în calcul acţiunea în instanţă împotriva Primăriei Târgu Jiu”, a spus Radu Miruţă.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, i-a reproşat lui Miruţă că a vorbit în conferinţa de presă despre acest subiect. „Eu nu spun că nu a fost cetăţeanul sau că nu şi-a pus semnătura, dar dacă datele nu sunt complete, nu sunt validate. L-am rugat să nu facă un subiect din acest punct de vedere, pentru că este un subiect artificial”, a spus Romanescu. „Toate acele semnături care au fost trecute în tabele au fost verificate semnătură cu semnătură. I-am explicat domnului Radu Miruţă că atunci când treci datele de identificare ale unui cetăţean trebuie să le completezi perfect. Niciodată nu am fost interesat de numărul de semnături depuse sau de modul cum se completează acest tabel, dar niciodată nu am să-i cer unui angajat care verifică să facă altceva decât să respecte legea”, a adăugat primarul din Târgu Jiu.

Marcel Romanescu a spus că nu a semnat pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, dar că este de acord cu mesajul. „Nu putem să ne jucăm cu astfel de lucruri, legea este foarte clară. Mai bine data viitoare, când mai au astfel de iniţiative, să fie atenţi. Nu am nimic împotriva acestei iniţiative, o susţin, chiar dacă nu am semnat”, a spus Romanescu.

Vizualizări: 1,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: