Romanescu, despre comasarea liceelor tehnologice: Nu este cazul acum

Comasarea liceelor tehnologice din Târgu Jiu, ale căror rezultate la Bacalaureat nu au fost tocmai bune, stârnește un val de reacții acide din partea primarului Romanescu. Edilul orașului explică de ce nu a fost de acord cu inițiativa șefei Inspectoratului Școlar Gorj, afirmând că s-a gândit ca locurile de muncă ale profesorilor sau personalului auxiliar ar putea fi afectate.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean propusese ca din cinci licee tehnologice din Târgu Jiu să mai rămână două, pentru că și numărul elevilor a scăzut destul de mult.

”Am avut mai multe runde de discuții pe acest subiect și cu reprezentanții ISJ, dar și cu aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Este o decizie care impune multă responsabilitate din partea autorității publice locale. Când spun responsabilitate, mă gândesc la fiecare loc de muncă ce s-ar putea pierde în condițiile comasării unităților de învățământ. Am considerat că nu este momentul comasării acestor unități”, a spus Marcel Romanescu.

Romanescu cere conducerii ISJ Gorj să facă o analiză și să găsească cea mai bună soluție în acest caz. ”Eu sper ca doamna inspector general să facă o analiză așa cum a făcut-o, dar ea trebuie continuată. Îmi doresc ca anul viitor să găsim cea mai bună soluție pentru locurile de muncă ale profesorilor și nu numai”, a mai declarat primarul Romanescu.

Vizualizări: 1,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: