Romanescu, despre licitația pentru centură: A fost anulată!

Licitația pentru continuarea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi fost anulată. Susține acest lucru primarul Marcel Romanescu. Edilul a transmis că are această informație de la Ministerul Transporturilor. Pe portalul de achiziții publice, licitația apare ca fiind în desfășurare, dar și că oferta tehnică și cea financiară sunt în analiză până pe 23 ianuarie anul viitor.

“Incredibil! Știm cu toții situația neagră în care eram împinși de administrația PSD, dar descoperim, pe zi ce trece, noi probleme extrem de grave la care nici măcar nu ne așteptam! Am fost la Ministerul Transporturilor să discut despre finalizarea centurii orașului și despre pasajele la calea ferată din municipiu. M-au așteptat câteva surprize de proporții, care nu fac decât să demonstreze încă o dată, dacă mai era nevoie, haosul și minciunile în care ne-au ținut cei de la PSD în toți acești ani”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Edilul a adăugat că licitația ar fi fost anulată, iar acest lucru ar fi fost ținut ascuns de fosta guvernare: „Ne amintim cu toții promisiunile și declarațiile liderilor politici ai PSD despre licitația referitoare la șoseaua ocolitoare, la cum dădeau drept sigură finalizarea lucrărilor în acest an. Ei bine, licitația despre care tot vorbeau pesediștii a fost ANULATĂ! Și ne amintim cu toții declarațiile aberante și fără susținere prin care încercau să mintă populația. Acum înțeleg și nevoia lor de a ține departe de aceste informații atât populația, cât și primarul municipiului. Odata cu investirea noului guvern apar noi și noi informații despre dezastrul pe care ni-l pregătiseră”.

Cât privește restul proiectelor legate de varianta ocolitoare, și anumte pasajele din zona căii ferate, acestea nici nu ar fi fost puse în discuție la Ministerul Transporturilor, mai susține primarul Romanescu: „Nu mai spun că despre pasajele la calea ferată nici măcar nu s-a discutat vreodată, decât la nivel de propagandă. Este vorba despre pasajele de pe străzile Tudor Vladimirescu, Ana Ipătescu-9 Mai și Mărgăritarului. Ele nu erau prinse nicăieri. Am avut discuții și pe această temă și aștept reprezentanții companiei de cale ferată la Târgu Jiu să discutăm de urgență problema și să găsim cele mai bune soluții pentru că avem nevoie ca lucrările la aceste pasaje să înceapă cât mai curând. În concluzie: ne-au mințit! Nu au făcut absolut nimic pentru municipiul Târgu Jiu”.

Cu toate acestea, pe site-ul achizițiilor publice, licitația privind continuarea lucrărilor la centura Târgu Jiului pare valabilă. Aceasta este programată să aibă loc pe 23 ianuarie 2020. Suma pusă la bătaie de Compania de Drumuri Naționale este de peste 200 de milioane de lei. 

Vizualizări: 1,640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: