Speră să finalizeze cât mai repede drumul Runcu-Straja

Drumul care leagă judeţul Gorj de Hunedoara ar putea fi parcurs într-o jumătate de oră. Acest lucru va fi posibil în momentul în care lucrările la drumul care pleacă din Runcu şi ajunge în Straja se vor finaliza. Primarul din Runcu speră să obţină finanţare în 2020 pentru continuarea lucrărilor.

Drumul acesta ar fi singura soluţie pentru iubitorii sporturilor de iarnă care merg să schieze la Straja, să evite Defileul Jiului şi să ajungă mai repede în staţiunea montană. Tronsonul pleacă din Runcu pe Valea Susenilor şi ajunge în zona de unde pleacă telecabina spre pârtii şi cabane. Cea mai mare distanţă se află pe teritoriul comunei Runcu, iar în judeţul Hunedoara rămân aproximativ 800 de metri.

Lucrările la acest drum au fost demarate de autorităţile locale din Runcu, însă anul acesta nu s-a primit niciun leu pentru continuarea lucrărilor. Primarul Adi Câmpeanu are mari speranţe că în 2020 va găsi o măsură pe care să obţină bani să continue asfaltarea. "Vorbim de un drum forestier acum, între Runcu şi Straja, pe care noi îl avem creionat să plece din comună, pe Valea Susenilor, şi să ajungă la telecabina din Straja. În acest moment pot să vă spun că noi l-am făsut să poată fi accesibil cu maşini de teren. În acest moment avem asfalt pe 10 kilometri şi ar mai fi 29 de asfaltat. Cred că am mai avea nevoie de 10-12 milioane de euro. Până acum s-au investit aici 2.000.000 de euro. Din păcate anul acesta nu s-a lucrat deloc pentru că nu am primit finanţare pe nicio măsură ca să îl putem continua. Sperăm şi avem încredere că la anul sigur găsim o portiţă să continuăm lucrările", a explicat primarul.

Primarul din Runcu a primit promisiuni şi pentru anul acesta, dar din păcate nu s-a concretizat nimic. "Noi am depus proiect şi pe fonduri europene şi ni s-a promis că din economiile făcute de pe la alte comune, sigur vor fi redirecţionate la noi, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Mă zbat în continuare să fac acest drum pentru că este un mare câştig pentru noi, dar şi pentru iubitorii de schi care merg la Straja", a mai spus Adi Câmpeanu.

Vizualizări: 3,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: