Cabanierii din Rânca, somați să intre în legalitate

Sistemul de alimentare cu apă din Rânca a fost preluat de Aparegio Gorj la finalul lunii octombrie, dată de la care  compania de apă și canal prin  Centrul de Exploatare și Distribuție Novaci exercită atribuțiile de administrare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare în acest areal.

Aparegio Gorj a comunicat că branșarea/racordarea la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare se va face numai pe bază de aviz și proiect întocmite de societate. „Facem un apel către toți utilizatorii de apă/canal din zona Rânca să solicite sprijinul Centrului de Exploatare și Distribuție Novaci pentru a intra în legalitate”, mai arată sursa citată.

Operatorul APAREGIO GORJ SA efectuează activități pentru a asigura necesarul de apă  tuturor utilizatorilor din zona turistică Rânca ce au contractat serviciul de alimentare cu apă/canal. „Având  în vedere starea sistemului de alimentare cu apă și cantitățiile mici de precipitații din acest an, până la realizarea unor noi surse alternative sunt inevitabile întreruperi ale alimentării cu apă în această zonă. După perioada prelungită de secetă din acest an, ce va fi urmată de perioada de iarnă(îngheț), un efect iminent va fi diminuarea debitelor preluate în sistemul de alimentare cu apă. Urmarea este  fluctuația  debitelor pe rețeaua de distribuție la nivelul operatorului SC Aparegio Gorj SA – Centrul de Exploatare și Distribuție  Novaci. Distribuţia apei se va face după un program propus de operator şi aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, program ce va fi adus la cunoştinţa utilizatorilor în timp util, prin mijloace adecvate (mass-media)”.

Pentru perioada în care operatorul APAREGIO GORJ SA  nu poate asigura debitul de apă  necesar utilizatorii iși vor asigura necesarul de apă prin înmagazinarea apei în bazine proprii sau din surse proprii.

Vizualizări: 1,858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: