Romanescu mizează pe banii europeni. „Cel mai mare blocaj de la PSD”

35 de milioane de euro, bani europeni, vor fi investiţi în municipiul Târgu Jiu în următorii ani. Anunţul a fost făcut de primarul Marcel Romanescu. El a declarat că insistă pe fondurile europene pentru că orice proiect din bugetul local ori de la Guvern i s-ar bloca din cauza războaielor politice. „În politică, suntem nişte câini”, declară primarul.

La mai puţin de un an de când a fost ales primar, Marcel Romanescu susţine că nu a fost ajutat de vreun parlamentar ori social-democrat cu funcţii să prindă un proiect important pentru municipiul Târgu Jiu. Ca alternativă, a căutat fonduri europene. „Odată ce ai semnat un contract cu fonduri europene, responsabilitatea este maximă. Trebuie să respecţi foarte bine finanţarea. Cu banii europeni, nu poţi să te joci. Dacă vin după fiecare an să analizeze proiectul, nu te joci, pentru că a doua zi intri în puşcărie 90%. Dacă vrei să faci lucruri care să reziste, trebuie să mergi pe fonduri europene. Eu, când am intrat în primărie, mi-am dat seama că voi primi cel mai mare blocaj de la PSD şi de aceea m-am dus pe această zonă a fondurilor europene, pentru că aici nu am ce-mi face, nu se pot opune. În politică, suntem câini. Nu mai primează interesul oamenilor. Eu nu vreau să mă ajute cei din PSD, pentru că ştiu că nu vor face nimic, dar să se gândească la cei din stradă. Dacă Cosmin Popescu merge cu mine la Minister şi obţine o finanţare de două miliarde, eu, public, îi voi mulţumi a doua zi”, a declarat Marcel Romanescu.

Trei proiecte noi ar putea fi implementate în această perioadă în Târgu Jiu. Toate cu fonduri europene. „Discutăm de trei proiecte de 35 de milioane de euro. Avem un proiect de 21 de milioane de euro, transportul în comun şi o suplimentare de 8 milioane pentru transportul cu mijloace de transport hibrid pe zonele unde acum nu funcţionează Translocul. Mai avem şi proiectul de 5 milioane de euro pentru iluminatul public în integralitate cu leduri. Este singurul proiect depus în toată Oltenia. Numai dacă este rea-voinţă, experţii ar putea respinge un astfel de proiect. Noi am trecut deja de ADR”, spune primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: