Ilie Petrescu reacţionează: Să-i fie ruşine obrazului!

Ilie Petrescu reacţionează după ce sindicalistul Nicu Bunoaica l-a acuzat că foloseşte minerii din subteran la muncă în propria gospodărie. Şeful Sectorului de Conservări şi Închideri Mine a negat la Radio Infinit că ar folosi angajaţii în propriul interes şi nu s-a ferit să-i transmită sindicalistului că este doar o „portavoce”.

Reporter: Cum comentaţi acuzaţiile aduse de domnul Nicu Bunoaica?

Ilie Petrescu: Acest individ nu este lider de sindicat. El e pus ca portavocea unor oameni. Are şi numele predestinat. El este doar o portavoce. N-are absolut nimic cu mişcarea sindicală. Îl pun la înaintare din mişcarea sindicală şi lideri politici. Deja băiatul ăsta are şi nesimţire şi un tupeu fantastic! El n-a fost niciodată în subteran şi nu ştie lucrările din subteran. El nu ştie să meargă în subteran. El nu ştie cu ce se mănâncă unitatea asta specifică a mineritului din România. Cred că el a fost la plajă la excavator. În mişcarea sindicală, el are pamperşi. Nu ştie cu ce se mănâncă mişcarea sindicală.

Rep.: Domnul Bunoaica spunea că dvs. luaţi angajaţii acasă la muncă. E adevărat?

I.P.: N-oi avea avere eu. Ce munci să-mi facă mie, că n-au ce să-mi facă! Am văzut că zice că se duc oamenii la păcănele. Nu e problema lui ce fac oamenii în timpul liber. El să se gândească la faptul că în 2001 şi 2011, a făcut parte din colectivul de la Lupoaia şi nu l-am auzit pe acest individ până când a fost creat de nişte oameni când s-a spart mişcarea sindicală cu adevărat.

Rep.: De ce să fi făcut domnul Bunoaica aceste declaraţii?

I.P.: Nu ştiu. El nu a fost ales. A fost creat de nişte oameni. El nici nu a fost ales. A adunat nişte oameni de la Minprest şi s-a declarat lider de sindicat. Păi, cine e acest Bunoaica? Eu n-am auzit de Bunoaica în mişcarea mea sindicală. Eu am fost ales prin vot secret, cu urnă, cu ştampilă, reprezentare la urnă. El nu ştie nici ce înseamnă mişcare sindicală. Să-i fie ruşine obrazului! Sunt oameni care au plecat de la Lupoaia din cauza unor escroci cum e tipul acesta, Bunoaica. Sunt oameni în Roşia care n-au terminat stagiul de cotizare în subteran din cauză că au fost aruncaţi de un tip ca escrocul ăsta. Nu-i e ruşine să vorbească? Oamenii din subteran sunt oameni de ţinută. El a fost vreodată în subteran să vadă ce înseamnă să faci o lucrare şi să ai 16-17% oxigen?

Vizualizări: 1,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: