Daviţoiu (PMP): Sută la sută nu va fi Tăriceanu candidatul

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Gorj, Nicolae Daviţoiu, este convins că Tăriceanu nu va fi susţinut de PSD în lupta prezidenţială. Daviţoiu a amintit situaţia de acum patru ani, când liberalul Crin Antonescu a fost păcălit până în ultimul moment că va fi candidatul USL, iar când s-a intrat în linie dreaptă a fost anunţată candidatura lui Ponta. Daviţoiu a spus în interviul de la Radio Infinit că între PSD şi ALDE sunt disensiuni majore.

Reporter: PSD-ALDE, susţinere comună pentru Tăriceanu. Cum vedeţi asta?

Nicolae Daviţoiu: Este greu de crezut că Tăriceanu va fi candidatul alianţei PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale. Au fost ani în care a fost mult mai explicită susţinerea pentru un candidat liberal. Ştim bine că pe vremea USL a fost un protocol prin care Crin Antonescu trebuia să fie candidatul acelei alianţe la preşedinţia României.

Rep.: Doar lipsa acestui protocol vă face să spuneţi că nu va fi Tăriceanu candidatul PSD-ALDE?

N.D.: Sută la sută nu va fi Tăriceanu candidatul. Daţi-mi un exemplu în Europa în care un partid de 6% a dat candidatul la prezidenţiale. E logic că PSD nu va renunţa la a avea un candidat la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Se ştie foarte bine cât este de şiret acest partid.

Rep.: La alegerile trecute au crezut că vor câştiga cu Ponta, de aia nu l-au mai vrut pe Antonescu.

N.D.: Aşa vor crede şi anul viitor. Cred că discuţiile sunt pentru a păstra cât de cât coeziunea alianţei.

Rep.: Dragnea a zis că el nu va candida.

N.D.: Nu sunt convins. Aşa a zis şi Ponta până cu opt luni înainte de alegeri, că nu va candida şi că prietenul lui Crin Antonescu este prezidenţiabilul. Şi am văzut în final că lucrurile s-au schimbat, nu a mai fost aşa. La fel se va întâmpla şi de data aceasta.

Rep.: Şi atunci, de ce au făcut acest anunţ?

N.D.: Pentru că sunt tensiuni. Dragnea este contestat în partid şi pentru a nu duce un război pe două planuri, şi cu ALDE, şi cu propriul partid, a lăsat să se înţeleagă că... El de fapt nu a spus explicit că Tăriceanu va fi candidatul alianţei de guvernare, ci că va fi un candidat comun. După părerea mea, nici nu ar fi avut câştig de cauză în acel comitet executiv dacă spunea că Tăriceanu va fi candidatul alianţei.

Rep.: Totuşi, nu poţi să te joci cu Tăriceanu ca şi cum ar fi un şoricel, chiar dacă tu eşti un motan de 40%.

N.D.: Şi de Ponta se credea că e un novice şi uite că s-a întâmplat. Este greu de crezut că Dragnea, la cum procedează în momentul de faţă cu guvernul şi cu toate celelalte lucruri, îl va accepta pe Tăriceanu preşedinte. Să fim serioşi! După părerea mea, sunt disensiuni foarte mari între PSD şi ALDE.

Vizualizări: 447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: