Liberalul Romanescu, încântat de noul ALDE Gorj

Primarul liberal din Târgu Jiu a terminat dansul cu PSD şi a început altul, cu ALDE. Timp de aproape un an s-a tot discutat de o trecere a lui Romanescu la PSD în 2020 şi, când subiectul s-a stins, a reapărut altul, cu trecerea la ALDE. Marcel Romanescu dă mereu răspunsuri care lasă loc la speculaţii, semn că nu îl deranjează existenţa unor astfel de teme în spaţiul public.

Reporter: Se aude că veţi face echipă cu domnul Iordache, noul vicepreşedinte al ALDE Gorj.

Marcel Romanescu: Nu, nu, nu. Eu îl apreciez pe domnul Iordache şi ca primar, şi ca om de afaceri. În perioada în care era primar, eu eram subprefectul judeţului Gorj şi ştiu că am avut o relaţie foarte bună. Ca om de afaceri, cred că nu are rost să spun eu cine este Ion Iordache la nivelul judeţului Gorj. Mi-aş dori, pentru că am avut o întâlnire cu oamenii de afaceri, mi-aş dori să avem măcar zece oameni de afaceri de nivelul domnului Iordache. Cred că în momentul acela am avea şi noi pe cine să tragem la răspundere în momentul în care lucrările nu sunt executate corespunzător.

Rep.: Domnul Iordache spunea într-un interviu că va atrage şi câţiva consilieri de la PSD şi va face revoluţie, mai ales aici, la Târgu Jiu.

M.R.: Doamne ajută! A fost un semnal încurajator. Am văzut declaraţiile, trebuie să îi mulţumesc şi lui, şi lui Robert Filip, care este primar. Sunt oameni care sunt sau au fost în administraţia locală şi s-au confruntat sau se confruntă cu problemele cu care mă confrunt eu astăzi. Este clar că nu poţi face nimic pentru o localitate în calitate de primar în condiţiile în care consilierii tot timpul se pun de-a doua. Oamenii ăştia poate au înţeles că şi Primăria municipiului Târgu Jiu, şi cetăţenii municipiului Târgu Jiu aşteaptă altceva. Aşteaptă colaborare din partea tuturor. Şi din partea primarului cu consiliul local, dar şi din partea consiliului local.

Rep.: Dacă se va pune problema unor discuţii cu liderii ALDE, veţi participa?

M.R.: Oricând, cu oricine, fie de la nivel local, fie de la nivel naţional. Cu mare drag, dacă lucrurile pot să intre pe făgaşul normal în relaţia dintre mine şi consiliul local, voi participa la orice discuţie cu orice lider politic, nu numai cu domnul Iordache sau cu cei de la ALDE.

Rep.: Dacă vi se va propune la aceste discuţii trecerea la ALDE, veţi face acest pas?

M.R.: Aşa cum am spus, domnul Iordache şi cei de la centru sunt oameni cu experienţă. Nu poţi să le vinzi pielea ursului din pădure unor oameni care au trecut prin astfel de funcţii, aşa cum trec şi eu astăzi. Toată lumea ştie foarte bine că un primar îşi pierde mandatul doar în condiţiile în care părăseşte formaţiunea din care provine. Sunt membru al Partidului Naţional Liberal, voi rămâne membru al Partidului Naţional Liberal şi îmi voi face datoria în această perioadă.

Vizualizări: 714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: