Romanescu: Stadionul s-ar putea numi Constantina Diţă Tomescu

Primarul Municipiului Târgu Jiu,  Marcel Romanescu, a venit cu o surpriză la inaugurarea stadionului din Târgu Jiu, prezenţa la tăierea panglicii stadionului a campioanei olimpice Constantina Diţă Tomescu. Edilul are şi o propunere, ca numele marii sportive a Gorjului şi a României să fie purtat de stadionul pe care Constantina a început atletismul de performanţă. Mai ales că marea atletă este  cetăţean al Municipiului Târgu Jiu.

Reporter: Este cea mai importantă zi  pentru sportul gorjean?

Marcel  Romanescu: Este un moment istoric în sport,  cred că inaugurarea stadionului este cea mai importantă zi pe care a avut-o Gorjul, cel  puţin în ultimii 28 de ani. Este un eveniment deosebit pe care  sper să îl fructificăm la maximum prin tot ce se va întâmpla de acum înainte pe această arenă modernă, după părerea mea cea mai modernă arenă pe care o are sportul românesc la acest moment. M-aş bucura ca la fiecare meci disputat pe acest stadion să fie numărul de spectatori pe care îl avem acum.

Rep.: Valoarea totală a investiţiei care a fost?

M.R.: Valoarea este de 25 de milioane de euro, dintre care contribuţia Primăriei Târgu Jiu se ridică undeva la trei milioane şi jumătate de euro. Stadionul are 12.500 de locuri şi spaţiile aferente pentru care, ulterior, administraţia  publică locală va găsi  o soluţie pentru a le putea administra. 

Rep: De ce aţi ales aceste persoane pentru inaugurare?

M.R.:  Am considerat că putem să dedicăm acest moment suporterului care a mers alături de echipă pe  toate stadioanele din ţară, dar şi unui junior al echipei Pandurii, precum şi atletei Constantina Diţă Tomescu, cea care este singura noastră campioană olimpică la un sport individual şi care merită tot respectul cetăţenilor municipiului Târgu Jiu, pentru că dânsa şi în acest moment are domiciliul în Municipiul Târgu Jiu.

Rep: Vă  gândiţi şi la un nume pentru acest stadion?

M.R.:  Eu personal da, şi chiar l-am pronunţat, s-ar putea numi Constantina  Diţă Tomescu. Mă gândesc la acest nume pentru că am discutat deja şi cu domnul senator Florin Cârciumaru, dar nu pot să iau decizia aceasta de unul singur. Dar cred  că ar fi o propunere  binevenită  pentru acest stadion, mai ales că avem şi o pistă de atletism omologată de Federaţia  Internaţională de Atletism. Pentru că nu putem discuta numai de fotbal, şi cred  că este persoana cea mai reprezentativă din sportul nostru pe care a dat-o Gorjul în ultimii 50  de ani. 

Vizualizări: 2,522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: