Marin Condescu: După 2014 a fost bătaie de joc la Pandurii Târgu Jiu

Preşedintele Adunării Creditorilor clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, consideră că politicienii care vorbesc despre datoriile către clubul Pandurii ale membrilor asociaţi fac declaraţii iresponsabile, din care se poate constata că s-a ajuns la insolvență pentru că aceia care au condus clubul au făcut fals în acte. Fostul președinte al clubului de fotbal din Târgu Jiu a spus la Radio Infinit că toate sumele prinse în bugete creează obligații, prin urmare nu pot fi alocate ”la mișto”.

Reporter: Ce părere aveţi de ultimele declaraţii ale celor implicaţi în procesul câştigat de clubul Pandurii?

Marin Condescu: Eu cred că la aceşti oameni ori este vorba de nebunie ori nu îşi dau seama ce spun sau cred că pot să conducă tot ce înseamnă justiţie. Dacă au făcut un buget pentru clubul Pandurii, pe care l-au prezentat şi au stabilit toate cheltuielile, inclusiv contractele jucătorilor, şi s-au dus la federaţie unde s-a dat, pe baza acestui buget, dreptul echipei de a activa în Liga 1, acordându-se astfel licenţa către club, atunci s-au virat bani către club din drepturile tv în baza acestor documente oficiale, semnate de toţi reprezentanţii oficiali. Eu cred că ori au intrat în perioada nebună, ori nu mai sunt responsabili pentru ceea ce declară. Iar toate aceste lucruri s-au întâmplat după 2014, sunt acte oficiale prin care s-au obligat să plătească, mai mult decât atât, au fost prinse în bugetele respectivelor entităţi, iar la Complexul Energetic Oltenia bugetul a fost aprobat chiar prin Hotărâre de Guvern. Aceste sume deveneau obligatorii şi creau pentru club la rândul său obligaţii către slariaţi sau către ANAF.

Rep.: Dar dacă existau bani din alte surse cum spun acum, de ce a mai intrat clubul în insolvenţă?

M.C.: Eu acum îmi închipui de ce a ajuns clubul în insolvenţă, şi asta înseamnă că au făcut fals în acte la Pandurii, au câştigat bani şi au păcălit peste 200 de oameni, dar şi societăţi comerciale care acordau servicii echipei, fiind în prima ligă, văzând că acolo sunt Consilioul Local şi Consiliul Judeţean. Dar eu cred că domnul Adrian Tudor nu vorbeşte în numele acestor instituţii, vorbeşte singur. Pentru că în baza acelor angajamente clubul la rândul său făcea contracte de muncă cu personalul angajat, convenţii civile cu jucătorii care de aceea sunt acum la masa credală. Înseamnă că asociaţii au avut bani dacă au dat la reprezentanţii lor în Consiliul Director care au luat peste două miliarde, mă refer la viceprimarul Aurel Popescu şi la fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ciprian Florescu. Cei doi de unde au luat banii încasaţi de la Pandurii, din promisiunile asociaţilor că vor plăti sau de la alţi fraieri care au plătit şi au înţeles cu adevărat care este obligaţia lor?

Rep.: Aceste declaraţii pot avea consecinţe asupra celor care le-au dat?

M.C: Pot avea consecinţe mult mai grave decât îşi închipuiesc ei acum, iar Consiliul Local a aprobat nişte sume de bani care s-au bugetat. Mai grav e că, spunând că aşa la mişto ai făcut toate aceste lucruri, ai afectat toţi aceşti oameni care au semnat documente oficiale cu clubul Pandurii. Iar reprezentanţii lor la club au fost plătiţi din banii pe care cineva i-a dat cu bună-credinţă. De aceea a şi ajuns clubul în insolvenţă.

Rep.: Dar s-a spus că Pandurii îşi făcea bugetul din vânzări de jucători şi drepturi tv,  nu din banii de la asociaţi, nu era aşa?

M.C.: Jucătorii se vând dacă îi creşti şi le plăteşti salariile. Nu sunt ca merele la piaţă, iar banii de la televiziune ca să îi obţii trebuia să prezinţi un buget cu care clubul să poată funcţiona. Încă o dată spun că acum îmi dau seama de ce a ajuns în insolvenţă în 2016 clubul. Echipa a fost şi penalizată cu nouă puncte pentru că nu a putut să plătească salariile pe care s-au angajat că le vor da la anumiţi jucători. Dar ar trebui să ştie domnul Tudor şi unde s-au dus banii bugetaţi de instituţiile respective. Toate aceste declaraţii ne arată că după 2014 a fost bătaie de joc la Pandurii.

Vizualizări: 4,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: