Romanescu: Sunt pregătit pentru cel mai dramatic scenariu

Autoritățile din Târgu Jiu fac scenarii ca să fie pregătite pentru orice situație din 14 septembrie. Fie că școala va începe în clase ori pe internet, municipalitatea vrea să ia măsuri astfel încât elevii să nu fie privați de educație. Primarul Marcel Romanescu așteaptă însă rectificarea bugetară promisă de guvernanți pentru zilele acestea ca să poată cumpăra sisteme performante care să ajute profesorii să le predea copiilor pe internet.

În scenariul verde și galben, elevii ar putea veni în bănci din 14 septembrie, însă vor fi nevoiți să poarte măști, să stea la distanță. Municipalitatea face pregătiri pentru ca școlile să fie pregătite cu noile măsuri de siguranță, dar ia în calcul și cel mai negru scenariu: cel roșu, în care cursurile se vor ține tot online.

Momentan, însă, acesta nu ar putea fi activat, iar autoritățile și-ar dori să doteze școlile din municipiu cu sisteme performante audio-video. „Sunt pregătit pentru cel mai dramatic scenariu”, a declarat primarul Marcel Romanescu. „Am avut o primă întâlnire cu directorii unităților de învățământ din Târgu Jiu și am luat în calcul cel mai dramatic scenariu. Toate celelalte ar părea mult mai liniștitoare și pentru noi, și pentru profesori. Eu, ca primar, îmi pun problema ca, într-o zi, într-o clasă sau într-o școală să apară două sau trei cazuri, în același moment. Vă dați seama ce panică s-ar putea crea în rândul elevilor, profesorilor și părinților și atunci ar trebui să activăm codul roșu, cu profesorul la catedră, un sistem modern prin care să se poată transmite imaginile și sunetul în casele copiilor și ne pregătim pentru a folosi un sistem video-audio superperformant în fiecare sală de clasă. Nu îmi pot permite să risc un an de învățământ neluându-mi în calcul toate scenariile. La Târgu Jiu, sunt pregătit pentru cel mai dramatic scenariu pe care însă nu mi-l doresc”, a spus edilul.

Ca acest lucru să fie posibil, însă, primăria are nevoie de bani. Și-a pus speranțele în rectificarea bugetară promisă de Guvern. Odată intrați în conturile primăriei, banii vor fi virați către școli pentru ca acestea să facă rapid achizițiile. „Săptămâna aceasta, cel târziu săptămâna viitoare, se anunță o rectificare. Din banii puțini sau mulți pe care îi primim de la București, prioritatea zero sunt unitățile de învățământ. Toate celelalte mai pot suferi amânare, însă și-așa suntem puțin întârziați cu pregătirile, dar cel puțin la Târgu Jiu voi face o ședință de îndată după ce știm care sunt sumele repartizate și voi repartiza fiecărei unități de învățământ așa cum am procedat întotdeauna. O licitație centralizată la nivelul municipiului Târgu Jiu, ar presupune cel puțin o lună și jumătate”, a mai spus Romanescu. (M.M.)

Vizualizări: 2,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: