România are vânt din pu*a

Vești bune de la meteorologi: vine canicula. Zic că-s vești bune pentru că, știm cu toții, pe arșiță nu prea ne vine să mâncăm. La cum se anunță vara asta, pensionarii și bugetarii pot spera să trăiască doar cu apă până prin septembrie.

Pe lângă asta, Busu și Romica Jurcă ne-au mai avertizat și de un eveniment neobișnuit care se va petrece zilele astea: vântul va aduce la noi în țară particule de nisip din Sahara. Aceasta nu mai este o veste la fel de bună ca prima. Nisipul din Sahara poate crea complicații suferinzilor de boli pulmonare sau astm, iar bani pentru medicamente nu mai vedem anul ăsta. În plus, ni se pare nedrept. Dintre toate lucrurile pe care le putea aduce vântul din lume, el s-a găsit să ne aducă nisip din Africa. Propun un protest cu un dans al pinguinului executat ceva mai lent, în ritm de caniculă: să cerem vântului să aducă altceva de pe teritorii străine. De ce nu aduce vodcă din Rusia, de exemplu? Deși nici vodca nu e recomandată la temperaturi din astea. Să ne mai gândim. Poate niște cârnați din Germania, pentru pensionari? Sau măcar niște polonezi, chit că-s mai ieftini. Dar niște locuri de muncă de peste ocean n-o putea aduce vântul ăsta? Sau știți ce? Să aducă direct niște bani. Să dea o furtună prin Belgia, sau unde țin ăia de la FMI banii și să umfle câteva miliarde de euro în bancnote mari, apoi să le poarte frumos prin aer până deasupra României. Aici, ciclonul să se oprească și să se împrăștie bănetul prin Moțăței, Motru, Băicoi, Carei, Dorohoi și alte localități nevoiașe de pe la noi.

Să recunoaștem, vântul pare să fie ultima noastră speranță. Singurii care nu vor mai pune botul la vântu și de data asta sunt, probabil, păgubiții FNI.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: