Actorul Vlad Fiu, premiu important pentru Târgu Jiu. Cel mai bun actor într-un festival! 

Vlad Fiu, un tânăr actor al Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”, a obținut ”Premiul pentru cel mai bun actor”, într-un festival în care a participat cu un spectacol ”one man show”.

Așa cum spune și Vlad, acest tip de spectacol este unul în care actorul arată tot ce știe. Și Vlad știe.  Este unul dintre actorii care-i inspiră pe cei tineri să aleagă actoria, și dacă de obicei joacă la Târgu Jiu, la Brașov a jucat pentru Târgu Jiu. 

 


Săptămâna trecută a avut loc Festivalul Monodramei Independente din Brașov, ediția a II-a. Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” a participat la această manifestație culturală, avându-l ca reprezentat pe unul dintre actorii deosebiți ai generației tinere, Fiu Cristian Vlad. Acesta a prezentat în fața juriului spectacolul Yorick, un one man show centrat pe trăirile „bufonului” creat de William Shakespeare, pe versuri de Victor Eftimiu. Prin talentul și calitățile sale, Vlad a impresionat publicul și juriul, obținând astfel Premiul pentru cel mai bun actor.

„Faptul că am putut participa la acest festival a fost o onoare pentru mine. Am putut viziona spectacole excelente ale multor tineri actori din țară. A fost primul festival la care am participat cu un one man show și mă bucur că am fost susținut în totalitate de colegii mei”, ne spune Vlad. În ceea ce privește „Yorick”, Vlad Fiu afirmă: „Este un spectacol creat pentru a arătă tot ce poate să facă un actor, un spectacol care te împlinește, sursa principală de energie fiind spectatorul și interacțiunile cu acesta. Fiecare seară este o nouă experiență, o nouă provocare tocmai datorită publicului și a energiei pe care acesta o transmite”.

 Absolvent al Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, specializarea Arta actorului, Vlad și-a continuat studiile la Universitatea Ovidius din Constanța, Facultatea de Arte, secția Arta actorului, fiind pasionat înca din anii copilăriei de teatru. A jucat pe mai multe scene ale țării, dar a ales sa se întoarcă acasă, la  Târgu-Jiu, unde se dedică trup și suflet spectacolelor de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.  

Modest, tânărul actor afirmă: „O mică parte din mine și-a dorit premiul, dar adevărata împlinire am simțit-o din interacțiunea cu publicul și din faptul că am putut reprezenta orașul”.

Pe Vlad Fiu îl puteți vedea în continuare pe scena teatrului, în spectacole precum: „Cu sufletul nu-i de glumit”, „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal ”, „Exploratorul”,„ Cazul Tudor”, unde alături de alți tineri talentați face ce ii place și o face cu pasiune.

Foto: Dan Străuti, Festivalul Monodramei Independente din Brașov, Teatrul Particular Brașov

Galerie foto



Vizualizări: 1,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: