România pleacă la Viena

Febrilitatea (şi nu, nu mă refer la febră) cu care se duc toate vedetele şi vedetuţele autohtone să se trateze în spitalele din Viena este îngrijorătoare. Nu pentru pacienţii respectivi, că sunt pe mâini bune şi, din moment ce şi-au permis excursia, înseamnă că nu o duc nici foarte rău. Dar pentru noi, ăştia care avem de tratat boli la fel de grave sau chiar şi mai şi în bodegile astea de spitale româneşti, nu-i tocmai un fenomen care să ne facă să privim jumătatea plină a paharului cu pastile. Şi cel mai grav nu e faptul că ne pleacă pacienţii. Ducă-se şi facă-se bine, nu vrem răul nimănui, nici măcar pe-al ălora putrezi de bogaţi. Problema e că, odată cu ei, cam pleacă şi medicii. Şi nu numai medicii. Inginerii, IT-iştii, artiştii adevăraţi Şi în general cam toţi oamenii care se pricep cu adevărat la ceva îşi iau tălpăşiţa în ţări normale, în care sunt respectaţi şi chiar plătiţi.

Încetul cu încetul, migraţia spre Viena şi alte zone civilizate se va înteţi. Eu aş propune ca spitalele noastre să fie mutate la Viena cu totul. Apoi neapărat să se mute şoselele la Viena, unde sigur le vor transforma austriecii în autostrăzi. Iar transportul public, vai! Aţi văzut cât de prost se circulă cu autobuzul şi metroul în Românica- Hai, toate regiile de transport să se mute la Viena cu purcel, cu troleu. De fapt, să ne mutăm cu toţii, 22 milioane de oameni care vor să trăiască mai bine, la Viena. Să venim în România doar pentru anumite chestii pe care nu le putem face în Viena. Pentru nevoile fiziologice, de exemplu, că nu se cade să le umplem fosele septice curăţeilor ăia de austrieci. Sau pentru furat. Cine are chef să fure, se întoarce în România părăsită şi are voie să fure ce vrea. Traverse de cale ferată, bancomate împăienjenite, cutii de lapte brânzit şi prezervative expirate. Luaţi ce vreţi, domnilor, aici e ţara nimănui.

Apoi să începem o strategie agresivă de turism. Toţi cei care vor să fure, toţi cleptomanii, mexicanii, ţiganii şi celelalte rase umane care nu se pot abţine sunt invitate să vină în Grădina Carpaţilor de unde pot să plece cu ce vor ei. Gratis, fără urmă de poliţie pe urma lor. Cu condiţia să nu rămână pe teritoriul României. Pentru că nimeni nu mai locuieşte acolo anymore.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: