Românii din Belgia, mobilizaţi pentru minerii aflaţi la tratament

Ramona Strugariu, românca din Belgia care monitorizează situaţia minerilor din Complexul Energetic Oltenia aflaţi la tratament în spitalul din Charleroi, a lansat un apel pe pagina de socializare pentru sprijinirea celor două soţii care se află cu aceştia la spital. „Soţiile sunt singure în spital şi e greu pentru ele. Astăzi o să iau legătura cu ele, dar vă rog mult să ne mobilizăm, aşa cum v-am rugat şi data trecută. E urgent şi e important. Dacă sunt oameni aici care locuiesc în Charleroi şi pot da o mână de ajutor sau care sunt dispuşi să meargă până acolo, îi rog tare mult să îmi lase un semn scurt în comentarii şi apoi o să fac un grup în care putem comunica mai uşor”, a scris românca pe pagina de socializare.

Ramona Strugariu se implică voluntar în ajutorarea românilor. Mai mulţi români au întrebat cu ce pot fi de ajutor şi s-au oferit să le găzduiască pe cele două soţii, dacă este nevoie. Strugariu a spus că nu sunt lucruri complicate de făcut, dar a dat detaliile în privat, dorind ca totul să fie cât mai bine organizat, dar şi discret în acelaşi timp.

Gheorghe Fudulache (40 de ani) şi Emanoil Grivei (48 de ani), electricieni la Cariera Pinoasa, au suferit arsuri grave pe 21 iulie, în timpul serviciului. Pe 23 iulie au fost transferaţi la spitalul din Charleroi, Belgia, cu sprijinul deputaţilor PNL Dan Vîlceanu şi Pavel Popescu, dar şi al românilor implicaţi în ajutorarea tinerilor răniţi la Colectiv. (A.A.)

Vizualizări: 2,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: