Romii au fost instruiţi să nu primească mită electorală

Romii din Gorj au fost instruiţi de liderii lor să nu ia mită electorală şi nici să nu se lase influenţaţi în ziua alegerilor. Liderii romilor au fost în comunităţi pentru a le explica oamenilor că mita electorală înseamnă închisoare şi că trebuie să voteze după cum le dictează conştiinţa. Cetăţenii de etnie romă susţin că în acest an nimeni nu a venit să le ofere ceva în schimbul votului aşa cum s-a întâmplat în trecut.

Liderii romilor au bătut în această perioadă judeţul în lung şi în lat. Nu au făcut acest lucru pentru a face campanie vreunui partid ci pentru a le atrage atenţia oamenilor din comunitate să nu primească mită electorală. Liderii romi au vorbit cu oamenii şi i-au îndemnat să voteze ce cred ei că este mai bine pentru comunitate şi să nu se lase influenţaţi sau mai rău, să primească mită electorală. „Liderii au fost în toate comunităţile de romi şi le-a spus să nu primească mită electorală, asta constând în bani sau în alte foloase necuvenite cum ar fi biciclete, triciclete, alimente sau alte lucruri aşa cum li s-a întâmplat în anii trecuţi. Eu le-am spus că acest lucru înseamnă închisoare. În acest an nimeni nu a dat nimic romilor, dar au fost câteva intenţii din partea unora care se cred lideri sau interlopi, dar eu le-am spus romilor să nu-i ia în calcul”, a declarat Nelu Pavel.

Cetăţenii romi au înţeles acest lucru şi susţin că vor vota după cum le dictează conştiinţa. Mai mult decât atât, romi spun că în acest an nimeni nu a încercat să le cumpere votul. „Nu a venit nimeni să ne dea nimic, dar oricum nu luam că am înţeles că putem intra la închisoare şi în plus nu ne mai cumpără nimeni votul ca pe timpuri. Acum ştim şi noi ce să alegem pentru noi, pentru copii şi pentru nepoţi. Înainte venea şi ne mai dădeau bani, alimente, dar nu ne interesează. Nu vrem să avem probleme”.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: