Romii din Coleus, siliţi să meargă în târgul lui Sarcină

Comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în târgul de vechituri din zona Ciocârlău ar putea fi transferaţi în târgul omului de afaceri Nicolae Sarcină. Celor patruzeci de romi care îşi desfăşoară activitatea în Coleus li s-a propus să plătească 100 de lei pe fiecare lună, dar nu în spaţiul actual, ci în unul învecinat. Este vorba despre un teren ce îi aparţine lui Nicolae Sarcină.

„Avem două propuneri. Una de a rămâne în vechiul spaţiu, şi cealaltă de folosire a unui spaţiu în apropierea Coleusului. Noi vom pune la dispoziţie mesele, iar comercianţii vor plăti chirie 100 de lei pentru fiecare masă”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Prinşi la înghesuială

Contractul cu firma care deţine terenul unde funcţionează acum Coleusul a fost reziliat de la începutul acestei luni. Romii încă mai vând haine acolo până la găsirea unei soluţii finale şi acceptate de ei. „Am avut o comisie stabilită de Consiliul Local. Contractul cu Comb Gorj a fost reziliat de la data de 1 noiembrie. Noi le punem la dispoziţie mesele, dar în altă locaţie, pentru a-şi desfăşura activitatea. Atâta timp cât nu mai avem niciun fel de contract, nu văd de ce ar trebui să mai plătim ceva acestei firme. A fost o negociere iniţială, dar aceasta a picat între timp”, a mai transmis Romanescu.

Comercianţilor nu le este pe plac varianta de a se muta de acolo. Ei au propus să plătească paza pentru acel spaţiu, să încaseze singuri taxa de intrare şi să facă, totodată, curăţenie în zonă pentru ca primăria să nu mai plătească nimic pentru acel teren. „Deocamdată, până îşi găsesc în altă parte, vor sta acolo. Zilele următoare vom vedea ce se va hotărî. Să vedem dacă se mută în altă locaţie şi mutăm şi mesele sau rămân tot acolo”, ne-a explicat Marian Rotaru, directorul Direcţiei de Patrimoniu.

Primăria Târgu Jiu cheltuia, până în această lună, peste 50 de mii de lei cu spaţiul din Ciocârlău, unde îşi desfăşoară romii activitatea.

Vizualizări: 1,747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: