Romii din Meteor nu au cu ce-şi încălzească palatele

Romii care deţin adevărate palate în cartierele târgujiene au solicitat primăriei ajutor de încălzire. Oficial, romii nu au venituri şi ca atare statul trebuie să-i ajute să-şi încălzească casele ce arată ca adevărate hoteluri.

Foarte multe persoane dintre cele care au solicitat ajutor pentru încălzire sunt de etnie romă şi deţin adevărate pagode in cartierele târgujiene. Romii cer sprijinul statului susţinând că nu au bani pentru a-şi încălzi palatele. Autorităţile sunt nevoite să acorde romilor acest sprijin, deşi au case, maşini şi bijuterii de o opulenţă sfidătoare. „Numărul romilor care ne-au solicitat acordarea ajutorului de încălzire este foarte mare, asta şi datorită faptului că în municipiul Târgu Jiu avem comunităţi mult mai mari decât în alte oraşe. Aşa cum spuneam, sunt foarte mulţi romi, care depun documentaţie şi conform legii noi trebuie să le acordăm acest ajutor pentru că întrunesc condiţiile impuse de lege, adică nu înregistrează venituri”, susţine Ramona Evulescu, purtător de cuvânt primăria Târgu-Jiu

Maşinile nu ţin de cald

Cu maşini de lux în curte şi case imense, aceştia solicită ajutorul primăriei. Reprezentanţii comunităţilor de romi din Târgu Jiu susţin că veniturile lor s-au diminuat foarte mult, iar din această cauză nu îşi mai permit să întreţină palatele pe care şi le-au construit. „Majoritatea romilor de la noi au solicitat ajutor de încălzire pentru că nu mai cu ce să se mai încălzească. În ultima perioadă gazele s-au scumpit foarte mult, iar încălzirea caselor ar costa foarte mult, pentru că sunt destul de mari. Criza economică instalată i-a afectat foarte mult şi pe romi şi de aceea au fost nevoiţi să solicite acest ajutor, pentru că cei mai mulţi nu mai au locuri de muncă”, susţine Ion Ministru.

Deşi au kilograme de aur, palate si maşini de lux,  romi se plâng că nu-şi mai permit să plătească gazele pe perioada iernii. „Aveam şi eu un ajutor de la primărie de 2,5 milioane de lei vechi şi mi l-au tăiat că au zis că am două proprietăţi pe numele meu şi nu mai pot beneficia de acest ajutor. Acum nu mai am cu ce să trăiesc. Am depus pentru ajutorul de încălzire să-mi încălzesc sobele la iarnă că murim de frig în case. Sunt şi bolnav şi-mi trebuie şi bani de medicamente”, susţine un rom din cartierul Meteor.

Reprezentanţii primăriei susţin că numărul beneficiarilor de ajutorul de încălzire din acest an va ajunge la aproape 15.000 de persoane, foarte multe dintre acestea fiind de etnie romă.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: