Andrada, privighetoarea din Târgu Cărbuneşti

Andrada Muicu este una dintre „Măriile Gorjului“, grup vocal susţinut de Şcoala Populară de Artă. Acesta are doar 14 ani şi este încă elevă a Şcolii Generale „George Uscătescu”. Talentul tinerei a fost deseori recunoscut în aşa fel încât Andrada se poate lăuda chiar de la o vârstă atât de fragedă cu numeroase premii şi diplome.

Face parte din grupul vocal „Măriile Gorjului” de mai bine de doi ani, anul acesta fiind ultimul an de muzică populară în cadrul Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu, sub îndrumarea Cameliei Argint. „Sunt în anul trei la Şcoala Populară de Artă şi sunt şi elevă la Palatul Copiilor tot secţiunea muzică populară. Cântam prin casă, mama m-a întrebat dacă asta vreau să fac şi am zis da. Mai am un frăţior mai mic care spune că vrea să facă teologia”, a declarat Andrada Muicu. Cel mai mare critic al Andradei este mama care nu o scapă din ochi nici un moment şi o corectează atunci când greşeşte. „Din familia mea, mama este singura care mai cântă însă aşa prin casă, ea mă corectează mereu când greşesc şi îi spune doamnei profesoare. Mă bucur însă că este alături de mine”, a mărturisit tânăra.

„Privighetoarea“ Cărbuneştiului vrea să fie medic

Chiar dacă are acasă peste 37 de costume populare, unele vechi chiar de 100 de ani şi chiar dacă muzica populară pare să fie cel mai mare vis al ei, Andrada spune că îşi doreşte o carieră în medicină de aceea nu va urma un liceu de muzică ci o specializare pe biochimie. „Îmi place foarte mult să cânt, dar nu vreau să mă bazez doar pe muzică pentru că nu se ştie niciodată când ai nevoie de altceva. Îmi doresc, ce-i drept, să devin o cântăreaţă consacrată şi muzica va fi mereu în sufletul meu”, a declarat Andrada Muicu.

Mărturiseşte că atunci când are vreo supărare nu doar muzica îi alină sufletul ci mai degrabă desenul. „Am observat că atunci când o supără ceva, când nu e în apele ei, se retrage în camera ei şi începe să deseneze. Cred că desenul o linişteşte foarte mult”, a declarat mama Andradei.

Talentul înnăscut, dar şi pasiunea cu care îşi face treaba, i-a adus Andradei numeroase diplome şi premii, fiind numită „Privighetoarea Cărbuneştiului” chiar de primarul şi viceprimarul localităţii, Mihai Mazilu, respectiv Ion Fugaru. „Am obţinut locul I, la Logreşti acum în august la un concurs, locul III la Turceni, „Pe dunghiţa Jiului”, premiul special „La stejarul din Răscruce”, în iulie. Mi-au mai fost oferite diplome de merit din partea primăriei Târgu Cărbuneşti, diplome de merit special şi trofee”, a mărturisit Andrada. Chiar dacă are numai 14 ani, Andrada a cântat deja la două nunţi mărturisind că este o experienţă foarte frumoasă din care ai multe de învăţat ca artist.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: