Mihaela Vlăduţ decorează obiecte pentru a le dărui prietenilor

Arta a început ca o joacă pentru Mihaela Vlăduţ, care este studentă în anul II la Pedagogia Artelor Plastice din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Pasiunea tinerei este să decoreze obiectele din jurul său în culori vii, în acord cu starea sa de spirit.

Mihaela spune că a început să picteze de când era mică. Părinţii săi şi-au dat seama de talentul ei şi au înscris-o la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din municipiu. De la pictura pe pânză Mihaela s-a îndreptat spere decoraţiunile pe pietre, pe nasturi, pe obiecte din lemn, pe vase ceramice sau pe lumânări. Obiectele din lumea sa sunt decorate în culori vii, care oferă speranţă celor care le primesc în dar. „Pictez orice şi pe orice. Sunt încă la statul în care învăţ şi îmi definesc un stil. Pictez de când eram mică. După ce am terminat şcoala generală m-am înscris la secţia de grafică de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice «Constantin Brăiloiu»”, spune Mihaela. În căutarea unui stil specific, tânăra încearcă să abordeze cât mai multe teme, de la naturi statice la peisaje, realizate în acrilice, cărbune sau în creion. Două dintre picturile sale se află la ora actuală expuse în cadrul Salonului de toamnă 2010, vernisat la Galeriile Municipale de Artă, fiind pentru prima dată când lucrările studenţilor au fost admise în acest eveniment.

Picturi pe scoarţă de copac

„Ultimele lucrări au fost din scoarţă de copac, pe care am pictat diverse clădiri în tuş sau în acrilic negru. În general folosesc scoarţă de fag. Îmi place foarte mult să decorez obiectele. Din orice se poate face o decoraţiune frumoasă. Nu am scos la vânzare nici un obiect decorat de mine deoarece pe cele mai multe le dăruiesc prietenilor mei”, mai spune Mihaela Vlăduţ. Deşi nu s-a hotărât încă dacă o să-şi deschidă o afacere cu obiectele decorate de ea, tânăra doreşte să continue pregătirea în domeniu. „Vreau să urmez un masterat într-un oraş mare din ţară. Momentan încerc să învăţ cât mai multe de la profesorii mei pentru a-mi defini stilul. Citesc şi cărţi despre artă şi tehnici de pictură. De asemenea o să creez din ce în ce mai mult şi din ce în ce mai frumos”, mai relatează tânăra artistă. 

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: