Primăria Rovinari închiriază apartamente

Primăria Rovinari împreună cu Consiliul Local scot spre închiriere apartamente dintr-un bloc recent construit. Licitaţia pentru obţinerea unui apartament va avea loc în data de 16 noiembrie, preţurile de pornire variind între 383 şi 438 de lei.

Numărul mare de cereri din partea rovinărenilor către primărie pentru acordarea unei locuinţe a determinat Consiliul Local să construiască şi să scoată spre închiriere un bloc de locuinţe. „Am construit acest bloc de locuinţe din cauză că am primit foarte multe cereri din partea cetăţenilor, aproximativ 800, iniţial le-am scos spre vânzare, dar nu a dorit nimeni să le cumpere. Construcţia propriu-zisă a început anul trecut şi s-a finalizat în luna mai a acestui an”, a precizat Laurenţiu Chivu, viceprimarul din Rovinari.

12 apartamente puse la dispoziţie

Astfel, 12 apartamente urmează să fie închiriate prin licitaţie publică cu strigare. Blocul este situat chiar în centrul oraşului, pe bulevardul Minerilor. Clădirea a fost construită din panouri portante cu rol termoizolant, este sistematizată pe trei niveluri, iar la parterul acesteia vor fi două spaţii comerciale, care de asemenea urmează să fie închiriate în urma unei licitaţii ce va avea loc în data de 17 noiembrie. La licitaţie pentru unul dintre apartamente pot participa doar persoanele fizice care trebuie să achite suma de 100 de lei drept garanţie de participare. Înscrierea se face pe bază de cerere care se depune la sediul primăriei Rovinari până la data de 12 noiembrie. Nu vor putea participa la licitaţie persoanele juridice sau persoanele fizice care au restanţe faţă de bugetul local, au fost declaraţi câştigători ai unei licitaţii anterioare şi nu au încheiat contract cu Consiliul Local. Cei care solicită închirierea acestor apartamente trebuie să fie salariaţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, să nu deţină în proprietate o altă locuinţă, să nu aibă credite ipotecare în derulare şi venitul pe membru de familie să fie de minimum 700 de lei sau 1000 de lei pentru persoana singură. Cel mai mare preţ de pornire, de aproximativ 438 de lei, este pentru apartamentul 1 din blocul L4, situat la etajul 1, compus din dormitor, cameră de zi, bucătărie, hol, baie şi debara.

Apartamentele sunt dotate cu parchet laminat pentru trafic intens, uşi din lemn, gresie, faianţă şi ferestre din termopan şi micro-centrală pe gaz.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: