Iulia Cioplea, prietena a sute de pensionari

Iulia Cioplea lucrează pentru pensionari de mai bine de 30 de ani. De-a lungul carierei sale şi-a făcut prieteni sute de vârstnici. Deşi execută muncă de birou nu se fereşte de muncile agricole şi chiar face treburi bărbăteşti: sapă, coseşte, sparge lemne etc. Contabilul şef al CARP Târgu Jiu consideră că munca fizică este o descătuşare. Totodată, Iulia Cioplea este o mare microbistă şi urmăreşte cu interes meciurile de fotbal al echipei naţionale.

Iulia Cioplea ocupă funcţia de contabil şef al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din anul 1978. De-a lungul a peste 30 de activitate, Iulia Cioplea şi-a făcut sute de prieteni din rândul pensionarilor datorită faptului că le asculta cu interes problemele şi le înţelegea necazurile. “Pensionarii, în general, sunt oameni sensibili şi simt nevoia de a se apropia de cineva. M-am legat sufleteşte de foarte mulţi dintre ei şi mă doare atunci când le văd certificatul de deces. Îmi aduc aminte figurile şi gesturile lor atunci când merg pe stradă şi încerc parcă să-i caut cu privirea printre trecători”, a declarat Iulia Cioplea, contabilul şef al CARP.

A fost studentă odată cu fiicele

Iulia Cioplea provine dintr-o familie cu 5 copii şi cu posibilităţi materiale reduse. De aceea şi-a finalizat studiile în urmă cu doi ani, fiind studentă în acelaşi timp cu cele două fiice ale sale. “Am terminat Liceul Economic, însă studiile mi le-am finalizat în 2008 când am luat licenţa la Facultatea de Studii Economice a Universităţii “Constantin Brâncuşi”. Din cauză că proveneam dintr-o familie cu cinci copii, părinţii mei n-au avut bani să mă ţină la şcoală. După ce m-am căsătorit pe primul loc mi-am pus familia. A fost o perioadă în care eram studentă în acelaşi timp cu fiicele mele. A fost o perioadă foarte grea deoarece m-am înscris la facultate în anul în care mi-a murit soţul”, a precizat Iulia Cioplea.

Se împacă bine cu motocoasa

După munca de birou, Iulia Cioplea se ocupă de treburile gospodăreşti făcând faţă cu brio şi la muncile bărbăteşti. “După munca de birou, munca în gospodărie este o descătuşare. Când plec de la serviciu, îmi îngrijesc gospodăria şi fac faţă şi la muncile bărbăteşti: cosesc, sap, sparg lemne. Mi-am cumpărat şi o moto-coasă şi ne împăcăm bine amândouă”, a declarat Iulia Cioplea. Contabilului şef al CARP Târgu Jiu îi plac foarte mult şi fotbalul. “Fiind copil jucam fotbal cu băieţii. Dacă ar fi existat fotbal feminin la vremea aceea mă înscriam cu siguranţă. Sunt o mare microbistă. Şi acum urmăresc cu interes toate meciurile de fotbal”, a precizat Iulia Cioplea.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: