Roșca știe că viitorul ministru al Muncii va fi din Gorj. Vîlceanu ar amâna Legea pensiilor!

Afirmație interesantă făcută de președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, la o dezbatere pe teme de minerit care a avut loc vineri la Motru. “Am aflat că din Gorj o să avem ministrul Muncii în următorul guvern și părerea mea personală este că ar fi necesar să facem echipă cu toții ca acest proiect să fie promovat cât mai repede, pentru că ne facem bine nouă, la toți”, a spus Roșca, făcând referire la necesitatea modificării viitoarei legi a pensiilor, care va intra în vigoare în septembrie anul viitor.

Chiar dacă nu a dat nume, referirea lui Roșca pentru funcția de ministru a fost la Dan Vîlceanu, deputat PNL Gorj. Minerii, energeticienii și alți salariați care au lucrat în condiții deosebite de muncă se pot pensiona acum cu o reducere a vârstei de pensionare cu patru luni pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite.

Legislația care este acum în vigoare va fi abrogată la 1 septembrie anul viitor, odată cu intrarea în vigoare a noii legi. Nelu Roșca a venit cu propunerea amendării legislației viitoare, pentru a permite în continuare reducerea de patru luni la an, dar Dan Vîlceanu a propus o soluție mai simplă. Amânarea intrării în vigoare a noii legi a pensiilor, care ar conține multe anomalii. “Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le gândim și probabil cea mai ușoară variantă la care putem apela este să se modifice data intrării în vigoare a Legii 127. Pentru că această lege 263 va rămâne în vigoare până la intrarea în vigoare a noii legi”, a spus Vîlceanu în cadrul dezbaterii.

Potrivit deputatului, “Această nouă lege a pensiilor, pe lângă faptul că lasă la o parte condițiile deosebite de muncă și se concentrează mai mult pe normale și speciale, introduce câteva inechități exact pentru oamenii care au lucrat în condiții speciale și deosebite”. (A.A.)

Vizualizări: 3,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: