Gorj: Ce candidați cer dezbateri televizate la parlamentare

Candidații la alegerile locale din Gorj au fugit de dezbateri, cele pe care au reușit televiziunile locale să le organizeze putând fi numărate pe degete. La alegerile parlamentare, candidații par dispuși să dezbată, dar deocamdată nouă din zece emisiuni au câte un singur invitat.

Prima invitație la dezbatere a fost lansată acum câteva zile de PNL. Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, vrea însă dezbatere doar cu Mihai Weber, președintele PSD Gorj. Mai mult, Vîlceanu a ales și tema, cea a măsurilor luate în sprijinul Complexului Energetic Oltenia. Mihai Weber i-a transmis la acea vreme lui Vîlceanu că nu îi face el agenda.

Vîlceanu și Weber sunt singurii care au mandatele asigurate după alegerile din 6 decembrie, pentru că sunt primii pe listele PNL și PSD la Camera Deputaților.

Și reprezentanții partidelor mai mici vor dezbateri televizate între candidați. Nicolae Ivăniși, candidatul Partidului Ecologist Român Gorj pentru Camera Deputaților, le-a transmis un mesaj celorlați candidați pe pagina de socializare. “Adresez o invitație la o dezbatere publică tuturor candidaților înscriși în cursa electorală. Asta fiindcă oamenii trebuie să știe cine sunteți, ce vreți, ce vreți să păreți... sau ai cui oameni sunteți! Simplu! Dacă eu mi-am asumat trecutul, cu bune și cu rele, în egală măsură cu prezentul și intențiile de viitor, văd firesc să faceți și voi același lucru. Nu? Las la latitudinea dumneavoastră televiziunea, moderatorul și restul detaliilor. Dacă nu vă descurcați, pun eu la dispoziție "Sabotorii Tv", o facem fără moderator, cu ceasul pe masă, ca la șah! Respectăm timpul fiecare!!! Știu că vouă vă place liniștea, motiv pentru care promit să aleg un ceas care nu "ticăie" zgomotos. Atât am de spus”, este o parte din mesajul lui Ivăniși.

Și Sorin Boza, candidatul PMP la Senat, a cerut dezbatere publică pe planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, în timp ce Corneliu Răducan Morega, candidatul USR PLUS la Senat, ar vrea dezbatere și consultare publică pe tema Planului Urbanistic General. (A.A.)

Vizualizări: 1,707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: