Gata cu criblura pe DN 67! Tudor, despre cei care-l critică: Habar nu au să treacă drumul

Operațiunea de acoperire a carosabilului pe de DN 67 Târgu Jiu – Horezu cu criblură pare să se fi încheiat pe anul acesta, odată cu înrăutățirea vremii. Drumarii au putut lucra pe tronsonul respectiv de drum doar cât timp afară au fost temperaturi ridicate, ploaia de duminică și răcirea vremii determinându-i să oprească lucrările, acestea urmând să fie reluate, eventual, anul viitor.

Șeful Secției Drumurilor Naționale Gorj, Ion Tudor, spune că, în următoarele zile, odată cu îmbunătățirea condițiilor meteo, vor fi refăcute porțiunile din carosabil pe care criblura nu s-a fixat corespunzător, iar apoi vor fi refăcute și marcajele. La momentul acesta drumul nu are nici un fel de marcaj pe el, șoferii delimitându-și singuri lățimea benzii pe care circulă. De asemenea, nu mai sunt zebre marcate pe carosabil, deși unele dintre acestea ar trebui să fie trasate cât mai repede, mai ales în apropierea unităților de învățământ, școala începând peste câteva zile. „De marți încolo, în funcție de condițiile meteo, vor fi făcute completări pe unele porțiuni de drum pentru că au fost șoferi care au frânat imediat după ce a fost pus tratamentul respectiv și criblura a fost împrăștiată. Apoi vom trece la marcajul rutier, pentru că e imperios necesar să facem operațiunea respectivă luna aceasta, cât vremea permite. Lucrările erau necesare pentru că drumul nu mai prezenta rugozitate, era ceea ce noi numim porțiuni cu faianțări, unde frânarea nu se mai făcea în condiții normale. Nu erau gropi, nu erau denivelări, dar erau aceste faianțări și de aceea a fost nevoie de tratamentul aplicat în ultimele săptămâni, în perioada de vreme caldă. S-au aplicat și pe alte drumuri din țară aceste tratamente și nu au fost probleme pe niciunde. Și la noi s-a făcut cu câțiva ani în urmă pe drumul spre Motru, dar acolo, e drept, nu sunt atâtea tiruri și s-au respectat și limitele de viteză. S-a circulat repede, nu mai așteptau conducătorii auto 2 ore pentru a se fixa sorturile și, circulând peste ele, sorturile ajungeau pe sensul celălalt de mers. Oricum, drumul a fost predat constructorului și a avut regim de șantier în toată această perioadă”, a explicat Tudor.

Sare la gâtul politicienilor

Șeful SDN Gorj a avut o reacție și pentru cei care au criticat în această vară lucrările respective. Politicieni ca deputatul Mihai Weber, sau foștii candidați la Primăria Târgu Jiu, Radu Miruță și Viorel Caragea, au fost printre cei care au pus sub semnul îndoielii calitatea lucrărilor, mai ales după ce sute de șoferi s-au plâns mai ales în mediul virtual că s-au ales cu geamurile sparte după ce au circulat pe drumul spre Scoarța. Ion Tudor consideră că unii dintre cei care i-au criticat pe drumari de abia știu să traverseze un drum, despre cum se face acesta nici vorbă. „Foarte mulți și-au dat cu părerea. I-am ascultat doar pe cei necăjiți, care au venit la noi cu parbrizul spart. Ceilalți, care sunt mari specialiști și habar nu au să treacă drumul și vin să spună despre lipsă de competență, apoi cer demisia lui Ionescu, Popescu, Georgescu, e treaba lor dacă fac politică, dar să nu mai jignească oamenii care muncesc”, mai spune Tudor, care recunoaște că nu se aștepta să primească atâtea înjurături vara aceasta în condițiile în care drumarii au dorit doar să îmbunătățească starea șoselei și să mărească durata de utilizare a acesteia.

Vizualizări: 3,536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: