Gorj: Şase inspectori școlari şi-au pierdut funcțiile

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a făcut schimbări în conducere. Un număr de şase inspectori şcolari au fost înlocuiţi din funcţie, alţi profesori fiind numiţi în interesul învăţământului în locul lor. Inspectori noi sunt pe disciplinele sport şi educaţie fizică, limbi moderne şi învățământ preșcolar.

Schimbări în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj de la 1 septembrie. Ion Işfan, şeful ISJ Gorj, a schimbat un număr de şase inspectori şcolari invocând diverse motive. Anca Văgăună, inspector pe învățământ preșcolar, a fost înlocuită cu Anda Gruescu. Schimbarea a avut loc ca urmare a solicitării fostei inspectoare de a se întoarce la catedră, pe un post de învăţător la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu”. De asemenea, o altă numire a fost făcută pe învăţământ special, Daniela Şcheau fiind cea care ocupă de la 1 septembrie acest post. „Jumătatea aceasta de post pentru învăţământ special era ocupată cu atribuţii, fără a avea studii pentru învăţământ special pentru că nu am găsit, dar acum doamna vine cu studii pentru acest post, specifice, de la CJRAE”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Inspector şcolar nou este şi pe învăţământ extracurricular, Loredana Deaconescu fiind numită în interesul învăţământului cu jumătate de normă.

Inspectori noi pe Sport şi Limbi Moderne

Potrivit reprezentanţilor ISJ Gorj, inspector şcolar nou este şi pe Istorie şi Geografie, Cristian Ciobanu ocupând jumătate din normă de la fiecare disciplină. „Se doreşte obţinerea unei norme întregi cel puţin pentru una dintre cele două discipline, dar până atunci domnul profesor Ciobanu va ocupa jumătăţile de normă. Dânsul a mai fost inspector pe Istorie”, a declarat Georgeta Popescu.

Schimbări s-au făcut şi la Educaţie Fizică şi Sport, aici fiind numit Petre Cojocaru în locul lui Ionuţ Berca. Petre Cojocaru este fostul director al Şcolii Gimnaziale „Sf. Nicolae” din Târgu Jiu. O altă modificare importantă este la Limbi Moderne. Fosta inspectoare, Marieta Pavel, a renunţat la funcţie, deşi ocupa postul prin concurs, pentru a profesa în cadrul unui liceu din Craiova, unde are de altfel şi domiciliul. În locul acesteia a fost numită Teodora Dragotă, profesor de engleză la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. „Toţi au fost numiţi cu detaşare în interesul învăţământului până la organizarea unui nou concurs. În total, suntem 20 de inspectori şcolari la care se adaugă cele două funcţii de inspector general şi inspector general adjunct”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. 

Vizualizări: 10,788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: