Încep lucrările la parcul de 2 milioane de euro

Parcul care va fi construit la Tismana în locul unei gropi de gunoi va prinde contur abia anul viitor. În prezent, primăria se ocupă de partea birocratică a investiției și trebuie să încheie mai multe contracte de consultanță. Două milioane de euro, bani europeni, vor fi investite în parcul de la Tismana.

În prezent, în orașul Tismana nu există un astfel de parc ori loc de joacă. Până la demararea lucrărilor, primăria are nevoie de tot felul de avize ori contracte de consultanță. „Suntem în faza în care încheiem contracte de consultanță. Avem obligația, prin contractul de finanțare, să încheiem consultanță pentru monitorizarea construcției, pentru elaborarea documentației de atribuire, pentru publicitate. Toate sunt în curs de desfășurare. Lucrările ar trebui să înceapă efectiv în ultimele trei luni din acest an, iar grosul lucrărilor în primăvară. Acesta este graficul pe care l-au făcut cei de la ADR Sud Vest Oltenia. Avem la dispoziție 30 de luni. Au trecut deja patru din ele. Să sperăm că nu vor fi probleme și ne vom încadra în acest termen”, a explicat primarul din Tismana.

Parcul se va întinde pe o suprafață de 1,8 hectare de teren. Odată cu această investiție, va fi înfrumuseţată zona din apropierea lacului de acumulare. Comercianții care vor vrea să investească acolo pot închiria spații. „E vorba de realizarea mobilierului specific parcului, pentru că noi nu avem locuri de joacă, avem echipamente de fitness, grupuri sanitare, un pavilion în aer liber de peste 130 de metri pătrați, rețea electrică, plantarea de arbori, asfaltarea drumului de acces. Era o zonă care nu ne face cinste. Punem în valoare așa și lacul de acumulare din zonă. Vom închiria loturi pentru comercianții care vor să desfășoare acolo activități comerciale”, a mai explicat Slivilescu.

Vizualizări: 1,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: