Rotaru (PSD): Trebuie să lăsăm nepotismul şi să ne punem pe treabă

Un social democrat de frunte de la Gorj a îndrăznit ieri să afirme că rezultatul referendumului nu este tocmai ce se aşteptau. Mai mult, primarul Marian Rotaru aşteaptă ca cineva să plătească şi acuză partidul de dezorganizare. Rotaru a spus la Radio Infinit că ar trebui să se taie în carne vie şi că la ora aceasta în PSD muncesc tot cei care au muncit întotdeauna.

Reporter: Cum comentaţi rezultatul alegerilor?

Marian Rotaru: Eu am avut ca de obicei, un procentaj peste 80% și cum să comentez acest rezultat? Cei care au tras până acum din 2004 trag în continuare, iar pe ceilalți nu îi interesează. Ar trebui să studieze puțin DEX-ul pentru a vedea ce înseamnă cuvântul asumare căci este aceeași chestie, ne asumăm răspunderea, ne asumăm răspunderea, dar până la urmă nu se ia nicio măsură.

Rep.: Cine ar trebui să își asume răspunderea?

M.R.: Răspunderea pe acest eșec. Eu ca vicepreședinte pe comunele pe care le-am avut mi-am făcut targetul, tot ceea ce trebuia.

Rep.: Rezultatul referendumului spuneți că este un eșec?

M.R.: Nu neapărat ca pe un eșec. Nu e mobilizare suficientă. Pentru trei-patru procente să pierzi tot ce ai muncit cu atâta ardoare mi se pare o chestie nelalocul ei și trebuie luate măsuri de la vârf până la ultimul membru. Dacă nu se va face așa nu se va ajunge niciodată la un rezultat bun. Am zis că trebuie să ne punem să facem o ședință pertinentă, să lăsăm nepotismele, rudele, să lăsăm prietenii și să ne punem pe treabă, Dacă nu, așa vom merge încontinuu. Dacă nu sunt oameni potriviți la locul potrivit, competenți, degeaba noi, cei care vrem să facem treabă avem aceste nemulțumiri.

Rep.: Credeți că trebuie să se ia măsuri?

M.R.: Eu tot timpul am fost radical, vertical, acid atunci când a trebuit, dar momentan nu se ia nicio măsură. Mergem în inerție. Dacă nu se vor lua măsuri și nu se va tăia în carne vie acolo unde e nevoie tot timpul vom avea acest eșec. Sunt directori, directorași, tot felul de neaveniți care efectiv nu au nicio treabă cu funcțiile publice și până la urmă ei sunt cei care sunt văzuți bine.

Rep.: Ce ar trebui să se întâmple?

M.R.: Eu unul m-am săturat de aceste chestiuni. Alții stau și vin doar când se termină cu gândul că s-a întâmplat bine ca să vină și ei să fie băgați în seamă. Au oamenii locurile asigurate. Sunt directori, directorași, tot felul de neaveniți care nu au nicio treabă cu funcțiile publice și tot ei sunt văzuți bine. Vreau să le spun lucrurilor pe nume atâta timp cât fac față din acest partid și sunt ales de colegii din județ ca vicepreședinte. Dacă nu vor înțelege voi intra pe linie moartă pentru că așa e cel mai bine. Din păcate sunt unii care încurcă și de 20 de ani sunt tot timpul moț și ei sunt atunci când trebuie să își ia funcții. Sunt șefi de servicii care efectiv nu au nicio treabă. Dacă îi întrebi câți ai adus zice că zece, dar dacă îi spun că vreau să îi văd și eu nu îi cunoaște.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: