Raport SRI: Criminalitate organizată la vârful puterii! Ponta rezistă!

Raportul de activitate al Serviciului Român de Informații pe anul 2014, depus la Parlament, scoate în evidență faptul că grupări de criminalitate organizată au reușit să penetreze la vârf instituții publice, ofițerii de informații identificând funcționari publici sau chiar demnitari care sunt membri sau chiar coordonatori ai unor grupări de criminalitate organizată.

 „Mafia” pe care nu o numește SRI cu nume și prenume acționează în toate sferele de influență ale puterii, în termeni mult mai complicați raportul evidențiind ceea ce o țară întreagă știe deja, că în administrația publică există în continuare acte de corupție și decizii luate abuziv, în favoarea unor grupuri de interese.

Disfuncţiile socio-economice au fost potenţate de proliferarea actelor de corupţie derulate de persoane sau grupuri de interese cu prejudicii semnificative asupra bugetului public ori a drepturilor cetăţeneşti şi intereselor naţionale de politică externă. Fenomenul s-a manifestat cu predilecţie în administraţia publică, subordonarea procesului decizional intereselor private afectând capacitatea de asigurare, la un nivel adecvat, a serviciilor publice. Acţiunile abuzive ale unor decidenţi locali în beneficiul personal sau de grup au fost potenţate de conexiunile cu exponenţi ai lumii interlope", arată SRI în raportul său de anul trecut, instituția fiind condusă la vremea respectivă de George Maior, nașul premierului Victor Ponta.

În raport se menționează și că „grupări de criminalitate organizată au reuşit penetrarea instituţiilor publice la nivel înalt, funcţionari publici sau demnitari fiind semnalaţi ca membri ori chiar coordonatori ai unor reţele de criminalitate organizată", ofițerii de informații menționând și că „exponenţii criminalităţii organizate au reuşit să creeze pârghii de intervenţie pe diverse paliere ale sistemului în scopul vicierii procesului judiciar penal în conformitate cu propriile interese". Raportul nu prezintă situații concrete, cu nume și prenume, însă sunt de notorietate „combinațiile” pe care le-a realizat actuala putere politică pentru a-i menține lui Victor Ponta și Dan Șova imunitatea în fața procurorilor DNA, cei doi fiind trimiși în cele din urmă în judecată într-un dosar penal ce vizează presupuse afaceri ilegale derulate de ei la fostele complexuri energetice Turceni și Rovinari.

ponta_maior

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: