Polemică în Franţa, de la un cerşetor din Gorj

Un bărbat de 59 de ani din comuna gorjeană Bolboşi este subiect de presă la Paris. Iulian Văduva era la cerşit şi avea alături un căţeluş. Acesta i-a fost luat de reprezentanţii unei asociaţii de protecţie a animalelor, dar gorjeanul s-a opus şi a fost bruscat. Unii francezi sunt de partea cerşetorului care şi-ar iubi câinele, alţii spun că animalul era exploatat.

Reprezentanţii unei asociaţii de protecţie a animalelor au luat căţelul de lângă cerşetorul român, considerând că acesta este exploatat. Iulian Văduva s-a luptat la propriu cu ei, scena fiind filmată şi postată pe Youtube, de unde imaginile au fost preluate de televiziunile franceze.

caine_cersetor

Incidentul a avut loc pe 19 septembrie. Francezul care i-a luat cu forţa căţelul cerşetorului, medicul veterinar Blanchard, este reprezentant al asociaţiei Cause Animale Nord. Acesta spune că animalul era drogat de stăpânul lui. În replică, Iulian Văduva a spus că îşi iubeşte câinele. „Au venit şi mi-au luat câinele. Nu mi-au spus cine sunt. M-am lovit, am căzut. Nu voiam să le dau câinele. Este al meu, avea carnet de sănătate, era vaccinat, eu aveam grijă de el. Eu aici stau mereu, cerşesc, dar nu deranjez pe nimeni. Celor care vor să mă ajute le spun că m-am îmbolnăvit de când mi-au luat câinele, plâng pentru ea pentru că îmi iubesc câinele. Le spun că îmi vreau câinele înapoi. De două luni cerşesc aici“, a spus gorjeanul, citat de ziarul Adevărul.
Cerşetorul este decis să depună plângere şi a prezentat documentele câinelui, eliberate de medicul Vasile Popescu din Târgu Jiu. Acesta a fost contactat de Adevărul şi susţine că animalul nu este înregistrat în România. „Referitor la căţelul găsit la un cerşetor de etnie romă în Franţa, am fost solicitat de asociaţia respectivă să ofer informaţii. Asupra cetăţeanului respectiv a fost găsit un paşaport de clinica. Mi s-a comunicat numărul microcipului, care nu este caracteristic României”, a spus Popescu.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: