Rovinariul ar putea avea spital în continuare

Autorităţile locale fac demersuri pentru împiedicarea desfiinţării spitalelor din Gorj. Pe listă se află cel din Rovinari şi Sadu, iar spitalul din Dobriţa este propus pentru comasare. Subprefectul Marcel Romanescu a explicat la Gorj Tv, în emisiunea Provocare la adevăr, că în acest moment se încearcă păstrarea spitalului din Rovinari, cu condiţia ca primăria să se ocupe de toată finanţarea lui.

„Noi în această perioadă ducem tratative la Ministerul Sănătăţii pentru a negocia cel puţin pentru un spital. Ne dorim din tot sufletul ca să rămână toate trei, însă nu ştiu dacă acest lucru este posibil. Noi ne-am gândit în special la cel de la Rovinari, acolo unde au fost investiţi foarte mulţi bani, dar nu ştim ce va fi. Cât despre spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa, la acesta nu este nicio problemă. Singura transformare este că nu va mai avea personalitate juridică, în rest structura şi profilul rămân neschimbate”, mai spune Marcel Romanescu.

Subprefectul a mai spus că nimeni nu va rămâne fără slujbe, poate doar unii directori.

„Ceea ce trebuie să înţeleagă oamenii este faptul că nu vor fi disponibilizări. Întreg personalul va fi preluat de către unităţile spitaliceşti care rămân în picioare. Chiar dacă nu vor fi cu toţii preluaţi, odată cu înfiinţarea centrelor de bătrâni, va fi nevoie şi acolo de infirmiere, de asistente, aşa că nu se pune problema disponibilizărilor”, susţine Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: