Rujan: Virusul a intrat în spital pe ușa din dos

„Virusul a pătruns în spital oarecum pe ușa din dos!” Declarația vine de la prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, care susține că au fost respectate toate protocoalele privind triajul pacienților și că virusul nu a fost adus de bolnavi, ci de o infirmieră de la care s-ar fi infectat mai mulți angajați. Ultimele informații arătau că șase salariați ai spitalului din Târgu Jiu au fost infectați cu noul tip de coronavirus.

Peste 100 de angajați ai spitalului au fost izolați la domiciliu după ce a fost confirmată infecția cu noul virus la șase angajați, între care chiar directorul interimar al spitalului și directorul de îngrijiri. „Au fost depistate cu rezultate pozitive câteva persoane care fac parte din corpul medical, dar și persoane care fac parte din categoria TESA și, ca urmare a acestui fapt, în urma anchetei epidemiologice, Direcția de Sănătate Publică a dispus să fie autoizolate la domiciliu mai multe persoane, între acestea fiind și echipa de management, adică managerul spitalului și directorul economic, directorul medical, precum și alte persoane care au funcții de conducere în cadrul aparatului tehnic-administrativ-economic al spitalului”, a explicat prefectul de Gorj, Cristinel Rujan.

Acesta a adăugat că urmează să fie stabilită o nouă conducere interimară în perioada acestei crize și că toate protocoalele de triaj al bolnavilor au fost respectate. Virusul ar fi fost adus în spital de o infirmieră. „DSP a evaluat situația și a propus ministrului Sănătății să fie desemnate alte persoane din cadrul spitalului pentru a exercita atribuțiile celor care se află în această perioadă în izolare. Această situație este delicată. Protocoalele privind realizarea triajului s-au făcut corespunzător și acest virus nu a pătruns în spital prin intermediul pacienților, al bolnavilor, ci a intrat oarecum pe ușa din dos în sensul că a fost introdus în spital printr-o angajată a spitalului, printr-o doamnă infirmieră”, a mai declarat prefectul județului Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 4,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: