Orban, despre șomajul tehnic de după 15 mai

Premierul Ludovic Orban a declarat că firmele care vor rămâne sub măsurile de restricţie a activităţii vor beneficia în continuare de plata şomajului tehnic pentru angajaţi şi după data de 15 mai.

"Deci, pentru firmele care vor fi sub măsurile de restricţie a activităţii normal că vom continua plata şomajului tehnic, pentru că angajaţii lor nu pot fi reangajaţi, atât timp cât firma nu poate să-şi reia activitatea. Pentru companiile care vor ieşi de sub interdicţia de funcţionare după data de 15 mai vom pune la dispoziţia companiilor un set de măsuri active. Persoanele care au fost în şomaj tehnic şi îşi reiau activitatea în cadrul firmei îi vom susţine printr-o măsură activă, adică plata unui cuantum din salariu pentru o perioadă de timp, urmează să analizăm situaţiile concrete pentru a putea adopta actul normativ", a declarat Ludovic Orban, miercuri, întrebat dacă firmele care nu vor fi deschise după 15 mai vor mai beneficia de şomaj tehnic pentru angajaţi.

Acum câteva zile, premierul spunea că șomajul tehnic a fost gândit pentru doar două luni. Pe de altă parte, câtă vreme anumite activități rămân închise, guvernul trebuie să vină cu soluții. 

Vizualizări: 3,264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: