Ruşeţ: Am fost cel mai bine plătit lider de sindicat

Ion Ruşeţ a fost cel mai bine plătit sindicalist din minerit. Este dezvăluirea pe care a făcut chiar fostul sindicalist ajuns acum în administraţia Complexului Energetic Oltenia. În acest context, Ruşeţ a vorbit şi despre inspectorii sociali din companie care ar putea primi mai multe responsabilităţi.

Înainte să ajungă în Senatul României, Ion Ruşeţ a câştigat extrem de bine ca lider de sindicat. A recunoscut chiar el acest lucru, la TV Sud, unde a subliniat că un lider de sindicat trebuie să fie plătit bine de organizaţiile sindicale. „Eu am fost în trecut, zeci de ani, lider de sindicat şi atât. Am fost plătit bine de sindicate. În perioada 2005-2008, până înainte să ajung senator, ca lider de sindicat al Uniunii Sindicale Jilţ-Turceni am avut cel mai mare salariu din mişcarea sindicală pe zona minieră. Am fost plătit pentru acest lucru şi mi-am manifestat independenţa în toate rapoartele pe care le-am făcut. Eu eram vârful de lance atunci când erau stări conflictuale. Un lider neplătit de administraţie trebuie să fie plătit bine de organizaţiile sindicale. Dacă îl plăteşte cu salariul minim pe economie, acesta este extrem de vulnerabil”, a spus Ion Ruşeţ, în prezent consilierul lui Sorin Boza.

 Rămân inspectorii sociali?

Ruşeţ a vorbit şi despre problema inspectorilor sociali, funcţii pe care mulţi salariaţi ai companiei le vor desfiinţate. Abia în toamnă se va lua o decizie finală în acest sens şi nu este exclus ca acestea să rămână „în picioare”, iar sindicaliştii care le ocupă să primească mai multe atribuţii. „Este posibil să asistăm la o lărgire a atribuţiunilor şi o negociere a fişei postului. Nu aş comenta prea mult. Provin din lumea sindicală. Este un război între liderii de sindicat pe tema inspectorilor sindicali. Relaţiile mele nu sunt de amiciţie, sunt instituţionale cu sindicatele şi de pe poziţia pe care o am, de consilier al preşedintelui. Deocamdată, discutăm despre o chestiune care ţine şi de responsabilitatea profesională şi morală. Va trebui să aşteptăm cu toţii organigrama de la 1 septembrie”, a fost mesajul lui Ruşeţ.

Vizualizări: 3,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: