Rușeț anunță concedieri la CE Oltenia

Două sute de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor părăsi compania, anul viitor. Concedierile fac parte din programul de restructurare a producătorului de energie. În mare parte, plecările vor fi voluntare, iar cei care vor părăsi compania vor primi plăţi compensatorii şi venit de completare în funcţie de vechimea din câmpul muncii.

Potrivit planului de reorganizare a companiei, 2019 ar fi trebuit să vină cu 700 de concedieri, însă numărul a fost redus la 200. „Există un program aprobat de AGA, dar este prematur să discutăm despre acest aspect. Avem în vedere 200 de disponibilizări în programul de restructurare. Aşa a fost proiectul. Erau 700 de disponibilizări prevăzute pentru 2018, 700 pentru 2019. S-a redus la câte 200. A rămas ca, şi anul viitor, să fie tot 200”, a explicat Ion Ruşeţ, consilierul personal al directorului Sorin Boza.

Cele mai multe plecări vor fi, ca şi în acest an, voluntare. Este vorba despre salariaţi care mai au un an sau doi până la pensie şi vor să părăsească sistemul. „Este prematur să discutăm acum, în condiţiile actuale în care necesarul de energie şi rolul Complexului este determinat de Sistemul Energetic Naţional. S-a aprobat politica de personal pe termen lung şi mediu al companiei. Avem parteneriate cu instituţii de învăţământ pentru a putea începe procesul de întinerire a forţei de muncă”, a dat asigurări Ruşeţ.

 14 angajări într-un an

Potrivit reprezentanţilor companiei energetice, în acest an au fost angajate 14 persoane. În toate cazurile, este vorba despre rude ale unor foşti salariaţi care au murit la locul de muncă. „S-au făcut angajări în conformitate cu CCM. Au fost avizate în comisia mixtă. Noii colegi care au venit ca urmare a faptului că părinţii, soţia ori soţul au avut accidente de muncă mortale şi atunci am avut 14 colegi care au fost avizaţi şi conform pregătirii profesionale vor fi angajaţi pe durată nedeterminată. Unele dintre angajări au fost deja efectuate”, a mai transmis Ion Ruşeţ.

Vizualizări: 6,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: